Kayyumun işleri yolunda gitmiyor: 5 daire başkanı görevden alındı

 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyumu Cumali Atilla’nın göreve getirdiği ihale süreçlerinde aktif 5 daire başkanı, AKP ile çıkan anlaşmazlıklar üzerine görevlerinden alındı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyum Cumali Atilla, göreve gelir gelmez farklı devlet kurumlarından daire başkanlıkları için belirlediği isimlerin atamasını gerçekleştirdi. Ancak aradan geçen sürede kayyum ile AKP İl Örgütü arasında çıkan anlaşmazlıklar üzerine daire başkanlarından 5’i eski görevlerine gönderildi. Söz konusu kişilerin aynı zamanda belediyenin ihale sürecinde aktif görevleri olan isimler olduğu, ihalelerden elde edilen rantlar konusunda uzlaşmazlıklar çıktığı ileri sürülüyor.

Kayyum görevine geri gönderdiği daire başkanlarını Milli Eğitim Bakanlığı’ndan özel olarak öğretmen kadrosu üzerinden işe alınmıştı. Kayyum Atilla, daire başkanlarının proje üretemediği gerekçesiyle işten çıkardığı öğrenildi.

Görevden alınan isimler şöyle: İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici, İnsan Kaynakları Daire Başkanı Mustafa Çelik, Kent Tarihi Tanıtım Daire Başkanı Gökhan Güner, Kaynak Geliştirme Daire Başkanı Hacı Nuri Bakır, Bilgi İşlem Daire Başkanı Ahmet Yıldızhan.

DBP’li Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın görevden alınmasının ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kayyum olarak atanan Cumali Atilla ile şehirdeki AKP kadroları arasında yaşanan sorunlar da sır olmaktan çıktı. Daha önce belediye binasında kayyum ile tartışan AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun kardeşi Cihan Ensarioğlu, kayyumun talimatıyla belediye binasında gözaltına alınmış, 2 gün gözaltında kaldıktan sonra AKP’lilerin girişimleri sonucu serbest bırakılmıştı.

EN SON EKLENENLER