Yüksel Caddesi’nde şimdi de sirenli müdahale

 Yüksel Caddesi’nde 284 gündür devam eden “İşimizi geri istiyoruz” eyleminde yapılmak istenen açıklamaya izin vermeyen polis, slogan atan eylemcilerin seslerinin duyulmaması için siren çaldı.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemleri 164’üncü gününe girerken hem onlara destek olmak hem de ihraç edildikleri işlerine dönmek isteyen kamu emekçilerinin başlattığı “İşimizi geri istiyoruz” eylemi 284’üncü güne girdi. Abluka altındaki Yüksel Caddesi’nde açıklama yapmak isteyen eylemcilere izin vermeyen polis, Konur Sokak girişini kalkanları ile kapattı.

POLİS SİREN ÇALDI

Ardından kalkanların önünde açıklama yapmak isteyen eylemciler, “Nuriye Semih açlık grevinin 164’üncü gününde, Nuriye Semih serbest bırakılsın” yazılı pankart açtı. “Nuriye Semih onurumuzdur” sloganları atan eylemciler, pankartlarını açtıkları sırada polis müdahale etti. Eylemcilerin pankartlarını yırtan polis sokakta destek olmak için alkışlayan yurttaşları da uzaklaştırdı. Eylemcileri Meşrutiyet Caddesi’ne kadar iterek uzaklaştıran polis, sokağı yaya trafiğine kapattı.

Polis slogan atan eylemcilerin seslerini bastırmak için de siren çalması dikkat çekti.

EN SON EKLENENLER