İnsanlara keyif, patrona para, atlara yara

İmrahor Vadisi’nde insanların keyif için bindiği atlara adeta işkence ediliyor. 10 TL karşılığında 30 metrelik parkurda günde 80-90 tur atan atlara sezon sonunda sırt yaraları kalıyor.

Ankara’nın İmrahor Vadisi’nde insanlar keyif için atlara biniyor. İnsanlar için her ne kadar keyif verici olsa da bu durum atlar için işkenceye dönüşmüş durumda. Vadinin hemen girişinde bulunan mesire alanlarında 30 metre olarak belirlenen parkurlarda insanlar atlara bindiriliyor. At sahipleri, bu işten tur başına 10 TL kazanırken, bir at yaklaşık 30 metrelik parkurda günde ortalama 80-90 tur atıyor.

Huysuzlanmamaları için aç ve susuz bırakılan atlar, güneşin altında akşama kadar insanların “oyuncağı” haline geliyor. At sahiplerinin de atlara özensiz ve dikkatsiz yaklaştığı bir bakışta anlaşılıyor. Akşama kadar semerle bekletilen ve onlarca kişinin üzerine bindiği atların sırtlarında belli yaralar oluşmuş. Özellikle yaz aylarında bedensel ve psikolojik olarak çok zorlanan atlar sahibine günde 800-900 TL kazandırırken kendilerine ise sezon sonunda sırt yaraları kalıyor. Kış boyu yaraları iyileşen atlar, baharın gelişiyle birlikte aynı eziyet tekrar başlıyor.

EN SON EKLENENLER