‘Yüksel eylemi artık halkın eylemi haline gelmiştir’

 Yüksel Caddesi’nde 288’inci gününde devam eden “İşimizi geri istiyoruz” eylemine “Ev hapsini tanımıyorum” diyerek katılan Acun Karadağ, “Yüksel eylemi artık halkın eylemi haline gelmiştir” dedi.

İhraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya destek olmak ve işlerine geri dönmek için kamu emekçilerinin Ankara Yüksel Caddesi’nde sürdürdükleri “İşimizi geri istiyoruz” eylemi 288’inci gününde devam etti. Akşam devam eden eyleme “Ev hapsini tanımıyorum” diyen Acun Karadağ da katıldı. Konur Sokak’ta bir araya gelerek hala polis bariyerleri ile çevrili olan İnsan Hakları Anıtı önüne yürümek isteyen grubun önü bir kez daha polis tarafından kesildi. “Nuriye Semih işe alınsın” pankartı taşıyan grup, polis tarafından engellenerek Meşruiyet Caddesi’ne kadar uzaklaştırıldı.

‘NURİYE VE SEMİH İŞE ALINANA KADAR BURADAYIZ’

“Ev hapsini tanımıyorum” diyerek eylem yasağını delerek alana gelen Acun Karadağ, eylemden sonra kısa bir açıklama yaptı. Karadağ, “Nuriye ile Semih işe iade edilene kadar, Nuriye ile Semih serbest bırakılana kadar burada olmaya devam edeceğiz. Sizler de görüyorsunuz bu eylem artık halkın eylemi haline gelmiştir. Eylem bizden halka yayılmıştır” şeklinde konuştu.

“Nuriye-Semih yalnız değildir” sloganı ve alkışlar eşliğinde eylem sonlandı.

EN SON EKLENENLER