Tutuklular: Sur aşktır, demokratik bir yaşamdır

Sur’daki yıkıma karşı mektup gönderen Elbistan’daki siyasi tutuklular, “Sur aşktır, tarihtir, demokratik bir yaşamdır. Yıkıma dur diyelim” çağrısında bulundu.

Diyarbakır’ın Sur ilçesi Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde “Kentsel dönüşüm” adı altında yapılan yıkıma bir tepki de Elbistan Cezaevi’ndeki siyasi tutuklulardan geldi. 46 tutuklunun imzasının bulunduğu Sur mektubu, aileler aracılığıyla Sur Dayanışma Platformu’na iletildi. “Sur aşktır” başlığıyla kaleme alınan mektupta tutuklular Sur’un önemine dair duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

‘SUR DEMOKRATİK BİR YAŞAMDIR’

Tutukluların mektubu şöyle: “Sur aşktır, tarihtir, özgür yarınlardır. Demokratik bir yaşamdır. Sur Amedimizin, Amed de Kürdistan’ın ruhudur. Bu ruhu temsil eden kadim kent Sur’un yıkımına ‘DUR’ demek için tüm çabaları destekliyoruz. Sur Platformu’nun başlatmış olduğu imza kampanyasına destek amacıyla biz de zindan alanından katılmak istiyoruz. Çabalarının ve toplum olarak çabalarımızın başarıyla sonuçlanması umuduyla Sur’un yıkımına karşı yapılan çalışmalara başarılar diliyoruz.”

EN SON EKLENENLER