Kurbanlar Sûr, Cizîr, Gever için

Kurban Bayramı’na günler kala Heyva Sor a Kurdistane Başkanı Dr. Rojvan Bilgin, AKP’nin savaş politikaları sonucu evleri yakılıp yıkılan Sûr, Cizîr, Silopiya, Gever, Hezex’te yaşayanlar için dayanışma çağrısında bulundu

Kurban Bayramı’na günler kalırken Heyva Sor a Kurdistanê, başlattığı kurban yardımlarını toplama çalışmalarını hızlandırdı. Bu çalışmayı dünyanın 15 ülkesinde yüzlerce kişi ile yürüten yardım kuruluşunun bu yılki amacı; AKP’nin Kuzey Kürdistan’da başlattığı savaş politikaları sonucu yıkılan Gever (Yüksekova), Sûr, Cizîr (Cizre), Silopiya, Hezex (İdil) gibi yerlerde mağdur olan insanlarla dayanışma sağlamak.

Heyva Sor a Kurdistanê’nin, Kürdistan’daki savaştan dolayı kendi topraklarını terk etmek zorunda bırakılan savaş mağdurları tarafından 1993 yılında, Almanya’da kurulduğunu söyleyen Heyva Sor a Kurdistane Başkanı Dr. Rojvan Bilgin, “Heyva Sor a Kurdistanê’nin kurulduğu tarihten bugüne kadar dayanışma sağladığı asıl alan Kurdistan’dır fakat acil durumlarda başka ülkelerle de dayanışmada bulunuyoruz” diye konuştu.

Kurban Bayramı dolayısıyla yaptıkları faaliyetlere de dikkat çeken Bilgin, bu yıl kurban bağışlarıyla AKP’nin savaş politikaları sonucu yakılıp yıkılan kentlerle dayanışma gösterileceğini söyledi.

‘Daha çok katılım olmalı’

Bilgin, tüm duyarlı yurttaşlara dayanışma çağrısında bulunarak, “Cizîr, Sûr, Silopiya, Nisêbîn, Gever, Ferqîn, Hezex, Şirnex gibi Kuzey Kürdistan kentleri AKP hükümeti tarafından yakılıp yıkıldı. Buradaki halkımız mağdur edildi. Şu an çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. İnsanlarımız duyarlı ama yetmiyor. Daha çok katılım olması gerekiyor” dedi.

AKP’nin kurumlarına karşı uyarı

Bilgin, duyarlı yurttaşlara uyarıda bulunarak, şunları söyledi: “Avrupa’da Kürdistan’ı yıkan AKP hükümetine yakın birçok kurum da benzer yardımlar topluyor. Halkımız bunlara dikkat etmeli. Bu zalimlerin yanında olan kurumlara yardım etmek, aynı zamanda bu yıkımlara ve katliamlara ortak olmaktır.”

Yardımları ulaştırmak için

Bilgin, kurban bedelinin 150 Euro olarak belirlendiği kampanyayla dayanışmada bulunmak isteyen yurttaşlara kendilerine ulaşabilecekleri yolları şöyle sıraladı: “* Kurum hesaplarımız www.heyvasor.com adresinden, televizyon reklamlarımızdan veya kurum bürolarımız telefonla aranılarak öğrenilebilir. * Alanlardaki gönüllü çalışanlarımıza makbuz karşılığında kurban yardımı verilebilmektedir. * www.heyvasor.com adresindeki PayPal sistemiyle bu kampanyaya katılmak mümkündür.”

EN SON EKLENENLER