‘Sokaklar bizimdir’

Açlık grevleri 175’üncü güne giren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi ve Yüksel Caddesi’nde 294’üncü güne giren direniş devam ediyor. Yüksel Caddesi’nde dün öğlen açıklamasında her gün olduğu gibi yine polis saldırdı. Eylemcilerin açıklama yapmasına izin vermeyen polislere eylemciler ise, sloganlarla karşılık verdi.

Yüksel’e yine saldırı

Eylemin önceki akşam açıklamasına polis saldırdı. Eylemcilerin, bariyerler ile kapatılan İnsan Hakları Anıtı’na ulaşmasına engelleyen polis, eylemcileri itekleyerek, Konur Sokak’ın sonuna kadar uzaklaştırdı. Eylemciler itilerek uzaklaştırıldıkları sırada, polisin tutumuna karşılık olarak, “Polis defol sokaklar bizimdir” ile “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

Almanya’dan destek

Gülmen ve Özakça’ya bir destek de Almanya’dan geldi. TKP Almanya Örgütü, “Artık yaşam ile ölüm arasındaki o ince çizgide duruyorlar. Her dakika ölüme daha da yaklaşıyorlar (…) Emeğine sahip çıkmayan onuruna da kaybeder’’ ifadelerinin yer aldığı bildiriyi Bremen, Berlin, Mainz, Köln ve Stuttgart kentlerinde dağıttı. Bildiride “Gerici, piyasacı, emek düşmanı AKP iktidarını uyarıyoruz. Nuriye ve Semih’in başına gelecek bir kötülüğün altında kalamazsınız’’ denildi.

ANKARA

16

EN SON EKLENENLER