Kürkçü: Akşener’in adımı bir gerçeğe dayanıyor

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, eski MHP’liler Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Koray Aydın’ın öncülüğünde kurulacak yeni partiye ilişkin açıklamalarda bulundu
İleri Haber’den Melih Fırat Ayaz’ın sorularını yanıtlayan Kürkçü, Türkiye sağında bir farklılaşmanın ortaya çıkmasının muhtemel olduğunu ifade etti. Kürkçü, “Sağın Türkiye ile ilgili gelecek projeksiyonlarının tek bir başlık altında toplanmadığını görüyoruz. Bu nedenle sağda bir farklılık, bir ayrışma olacağı muhakkak. Bu açıdan Meral Akşener’in attığı adım bir gerçeğe dayanıyor. Sadece bir kurmaca değil” şeklinde konuştu.

Mesele sadece iç politika değil 

 
Meselenin sadece iç politikayla da ilgili olmadığını söyleyen Kürkçü, Akşener’in girişiminin uluslararası görünürlük kazandığını aktararak şu ifadeleri kullandı: “Çünkü şu an Türkiye’nin uluslararası alandaki görünümü en kısa ifadesiyle ‘öngörülemez’, ‘belirsiz’ olarak saptanıyor. Tabii bu hem içeride hem dışarıda ciddi bir kaygı işareti… ” Kürkçü, “Meral Akşener’in MHP seçmeninin çoğunluğunun desteğine sahip olduğunu gözleyebileceğimizi söyleyebilirim. Bu tabii MHP’nin geleceği bakımından ciddi değişiklik ifade edecektir” ifadelerini kullandı.

EN SON EKLENENLER