Akın Öztürk’ün damadı kule ile görüşme tutanaklarını da reddetti: Bunlar yalan, düzmece

Ankara’da devam eden Akıncı Üssü Davası’nın 21. celsesi, savunmasını dün yapan ve Akın Öztürk’ün damadı olan eski Kurmay Yarbay Hakan Karakuş’un çapraz sorgusuyla başladı.

Savcılık ifadelerini baskı, işkence altında alındığı gerekçesiyle reddettiğini söyleyen Karakuş’a savcılık ifadeleri ile mahkemedeki ifadesi arasında çok da farklılık olmadığını hatırlatan Başkan Selfet Giray, “Size zorla, baskıyla, işkenceyle neyi kabul ettirdiler?” diye sordu. Karakuş şu karşılığı verdi:

“Psikolojim iyi olmadığı için reddddiyorum”

 “Bu tespitinizden şunu anladım, o kadar işkenceye rağmen onların istediği isimleri söylememişim. Psikolojim çok bozuktu. 7 saat videoya da kaydedildi. Ne söylediğimi, ne söylemediğimi bilmiyorum. Kafamdaki tek şey kendimi, ailemi korumaktı. Ne yazdıklarını bilmiyorum. Ben daha önce de Nihat Altuntop’u anlattım, hiç geçmemiş. Can alıcı kısım o, geçmemiş. İfadelerim çok benzer olsa da psikolojim iyi olmadığı için tümüyle reddediyorum.”

“Asker üye olsa söylediklerim daha çok anşlam ifade eder”

 Karakuş’un bu cevabından sonra Başkan Giray savcılık ifadesini satır satır okuyarak, doğrusunun ne olduğunu sordu. Karakuş da cümle cümle “düzeltme” yaptı. Karakuş bir soru üzerine, “Keşke burada bir asker üye olsa söylediklerim daha çok anlam ifade eder” deyince Başkan Giray, “İfadelerdeki çelişkileri soruyorum. Bu uzmanlık gerektirmiyor” karşılığını verdi.

“Bunlar yalan düzmece”

 Başkan Giray, kendisine ait olduğu belirtilen kule telefon konuşmalarını okuyunca Karakuş bunları da reddetti. Başkan Giray’ın, “O zaman biri senin ismini kullanmış” demesi üzerine Karakuş şunları söyledi : “Sadece isim değil ses olarak da uydurulmuş olabilir. Sığ düşünürsek bir kişi adımı kullanmıştır. Geniş düşünürsek, 2 bin saat uçmuşum. Bu uçuşlardaki konuşmalarım milyonlarca harf eder. Bunlarla da değil bu konuşmalar Mesnevi bile yazdırabilirsiniz. Bunlar yalan, düzmece.”

EN SON EKLENENLER