Arslan ‘bekliyoruz’ dedi!

AYM Başkanı Zühtü Arslan, Erdoğan’ın önünde eğildiği fotoğraflarla ilgili ‘kadraj oyunu’ yorumunu yaparken, tutuklu vekiller ile ilgili ise ‘başvuruların ne zaman görüşüleceği belli değil’ dedi

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, adli yıl açılış ve Yargıtay onur günü dolayısıyla Yargıtay tarafından Meclis’te verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını cevapladı. Zühtü Arslan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önünde eğildiğine dair fotoğrafın gerçeği yansıtmadığını, fotoğrafta “kadraj oyunu” yapıldığını belirtti.

Süreç devam ediyor

Arslan, HDP’li milletvekilleri ile yaptığı görüşmenin hatırlatılması üzerine, “HDP milletvekilleri, tutuklu milletvekilleri ile ilgili olarak görüşmek istediler. Kendileri ile görüştük. Kendileri taleplerini ifade ettiler. Biz de prosedürü anlattık. Daha sonra kendileri bir süre bahçede kalacaklarını söylediler” dedi. Arslan, “Ne zaman gündeme alınacak tutuklu vekiller” sorusuna ise, şöyle cevap verdi: “Tutuklu milletvekillerinin başvuruları veya diğer başvurular, bunların ne zaman gündeme alınacağını önceden bilmek mümkün değil. Süreç devam ediyor.”

EN SON EKLENENLER