Havuz medyasında tarikat-cemaat kavgası

15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamuda liyakat yerine tarikat-cemaat ilişkileri ile yapılan kadrolaşmanın bedeli üzerine uzun tartışmalar yapıldı. Yandaş medyada kimi isimler, 15 Temmuz’dan ders çıkarılması ve kamudaki  görevlendirmelerin liyaket esasına göre yapılması gerektiği yönünde uyarılar geldi. 

Öte yandan kimi yandaş yazarlar ise, FETÖ bahanesi ile tarikat ve cemaatlerin kamudan tasfiye edilmesinin sakıncalı olduğunu savunarak, tarikat ve cemaatlerin devletin teminatı olduğunu savundu.

Eski başbakan yardımcısı AKP’li vekil Yalçın Akdoğan ise 15 Temmuz’un ardından yaptığı açıklamada, darbe girişiminin ardından başlatılan tasfiyelerin, ‘diğer cemaatleri kapsamayacağını’, asıl muhatabın Gülen Cemaati olduğunu söyleyerek tarikat ve cemaatlere dokunulmayacağını ilan etmişti.

AMAÇ AKP’NİN TASFİYESİYMİŞ

Yeni Şafak yazarı Serdar Tuncer, dünkü yazısında tarikat ve cemaatylerin kamudan tasfiye edilmesi gerektiği yönündeki çağrıların asıl amacının AKP’yi devletten tasfiye etmek olduğunu iddia ederek, “Dert, devlet eliyle tarikatları tasfiye etmek değil; tarikat ve cemaat ehli kimseleri endişeye sevk ederek 2019’da AK Parti’nin devletten tasfiyesini sağlamaktır.” diye yazdı.

FETÖ DE BÖYLE BAŞLAMIŞTI

Yeni Şafak yazarının yazısına tepki ise Star yazarı Ersoy Dede’den geldi. FETÖ’nün de aynı yöntemle AKP’yi tehdit ederek yola çıktığını yazan Dede, Yeni Şafak yazarına “Artık kimse bu saatten sonra liyakatın dışına çıkıp referans aramayacak.. Kimse heveslenmesin” diye yanıt verdi.

Dede’nin yazısında ilgili bölüm şöyle:

Kimse heveslenmesin

Devlette cemaat yapılanmasının günün sonunda ortaya çıkardığı manzaranın faturasını ağır ödedik.. Kimse kusura bakmasın da bundan böyle devlette bu tip yapılanmalar ol-a-mayacak..

– tarikat,

– cemaat,

– mezhepsel aidiyet,

– etnik aidiyet,

– hemşehricilik,

– okul kardeşliği,

– devrecilik…

Yok…

Artık kimse bu saatten sonra liyakatın dışına çıkıp referans aramayacak..

 Kimse heveslenmesin..

 Tehdit etmeyin bence

“… Dert, devlet eliyle tarikatları tasfiye etmek değil; tarikat ve cemaat ehli kimseleri endişeye sevk ederek 2019’da AK Parti’nin devletten tasfiyesini sağlamaktır…” diyor hazret.. Kendi zekasınca AK Parti’ye ama özellikle de Recep Tayyip Erdoğan’a istikamet veriyor.. “..

Eğer bu adamların lafına uyar da tasfiyeye kalkışırsan, 2019’u göremezsin..” demeye getiriyor.. FETÖ de böyle başlamıştı..

EN SON EKLENENLER