‘Askıda Kitap’ kampanyasına katılım artıyor: Dışarıdan içeriye umut

Aram ve Lilav kitabevlerinin cezaevlerindeki tutsakların kitap ihtiyaçlarını karşılamak için ortaklaşa başlattığı ‘Askıda kitap’ kampanyası sürüyor. Aram Kitabevi çalışanı Arslan, kampanyayı büyütme çağrısı yaptı 

Aram Kitabevi, OHAL ile birlikte artan hak ihlallerine dikkat çekmek için “Askıda kitap” adıyla cezaevlerinde bulunan tutsaklarla dayanışma köprüsü kurmak amacıyla kampanya başlattı. İlk olarak Amed’de başlayan kampanya, kitabevinin İstanbul Beyoğlu ve Kadıköy şubelerinde de devam ediyor. Kampanyanın Lilav Kitabevi ile ortaklaşarak yürütüldüğünü belirten Aram Kitabevi çalışanı Fatma Arslan, tutsakların maddi imkanları olmadığı için kitap ihtiyaçlarını karşılama hedefleri olduğunu söyledi.

‘Kitap ihtiyaçlarını karşılayacağız’

Kitap almak için Aram Kitabevi’ne gelen okurların evden getirdikleri ya da satın aldıkları kitapları hediye ederek kampanyaya destek verebileceklerini belirten Arslan, cezaevine gönderilecek ilk kolinin hazır olduğunu belirtti. Kampanyaya olumlu dönüş aldıklarını ifade eden Arslan, “Yurttaşlardan ekonomik olarak buradan kitap alamıyorlarsa eğer evlerinde bulunan kitapları getirmelerini istiyoruz. Gelen kitapları yolladığımıza dair postaneden de bir dekont alıp gösterebiliyoruz. Bunun üzerinden cezaevleriyle mektuplaşmalarımız var. O mektuplaşmalar üzerinden kitapların gidip gitmediğini nasıl tepkiler alacağımızı takip edebileceğiz” sözlerini kullandı.

‘Tutsaklar umut dolacak’

Kampanyayı ilk olarak sosyal medya üzerinden duyurduklarını dile getiren Arslan, olumlu tepkilerle beraber ulaştırılacak olan kitapların değerinin ve anlamının çok fazla olduğunu söyledi. Kampanyaya destek olmak isteyenlerin Aram Kitabevi’ne Katip Mustafa Çelebi Mahallesi, Çukurlu Çeşme Sk. 6 /A, Beyoğlu/İstanbul adresinden ulaşabileceğini belirten Arslan, “Dışarıdan içeriye umut olmalıyız. Bu kampanyayla beraber tutsaklarla mektuplaşma fırsatı da bulacağız. Gönderdiğimiz kitaplarla beraber mektup göndereceğiz ve gelen cevapları paylaşacağız” dedi.

EN SON EKLENENLER