‘Direnmeyi Kürtlerden öğrendim’

Demokratik ulus paradigmasının Kuzey Kürdistan topraklarındaki yaşayan örneği Terfa Sönmez, Arap bir kadın. Mêrdîn’de (Mardin) bin yıllardır beraber yaşadığı Kürt halkının acılarına sessiz kalmayarak, özgürlük mücadelesinin en önünde yer alan Sönmez, her türlü işkence ve zulme tanıklık ediyor

Kürt halkının mücadelesi içerisinde Arap bir kadın olarak kendi var olma mücadelesini de veren Sönmez, tanıklık ettiği onca zulme rağmen dimdik ayakta kalacağını söylüyor.

‘Kürt halkı köleliği reddetti’

Kürtlere hayranlık duyduğunu ve yıllarca onların mücadelesini büyütmek için elinden geleni yaptığını ifade eden Sönmez, Kürt halkı ile el ele verip yürüttüğü mücadele yüzünden devletin de hedefi haline geldi. Sönmez, Mêrdîn’in Qoser (Kızıltepe) ilçesindeki evine baskın yapıldığını ve 25 günlük bebeğinden ayırdıklarını belirterek, “Kürt olsan da olmasan da bu devlet ona kölelik etmiyorsan seni vurur. Kürt halkı hep köleliği reddetti. Bu yüzden onca katliam ve işkenceye tanık oldu. Ben de bunları görünce onlarla birlikte sonuna kadar mücadele etme sözü verdim. Çünkü bana direnmeyi öğrettiler” dedi.

Medine Mamedoğlu/Mêrdîn

EN SON EKLENENLER