Federe Kürdistan sınırındaki tatbikata sevkiyat

Silopiya’daki Habur Sınır Kapısı yakınlarında TSK tarafından dün başlatılan askeri tatbikat için tank ve zırhlı araç sevkiyatı yapıldı

Federe Kürdistan Bölgesi’nde 25 Eylül’de yapılması planlanan “Bağımsızlık referandumu” öncesi TSK tarafından Şirnex’in (Şırnak) Silopiya ilçesinde başlatılan tatbikat 2’nci gününde de devam ediyor. 22 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek Milli Güvenlik Kurulu (MGK) öncesi Barzani yönetimine “gözdağı” vermek amacıyla yapıldığı düşünülen tatbikat alanı daha da genişletildi. Habur Sınır Kapısı yakınlarında bulunan Tilqebîn ve Wehsit (Başverimli) beldesi civarında sürdürülen tatbikata 100’ün üzerinde M60-T tankı, kısa menzilli hava sistemi olan stinger füze rampaları, anti tank zırhlı muharebe araçları ve çok sayıda Kirpi tipi zırhlı araç dahil edildi. 2 fırtına obüs topu ve tank çekicilerinin de katıldığı tatbikat alanında mevzilerin kazımına ise devam ediliyor.

Yoğun önlemler altında sürdürülen tatbikatta, birlikler şeklinde hareket ettirilen tanklar manevra yapıyor. Çok sayıda askerin de hazır bulunduğu tatbikat alanına Silopiya merkezde bulunan karakollardan da yaklaşık 20 Kirpi tipi zırhlı araç getirildi.

Öte yandan Hezex (İdil) ilçesi yönünden de 10’un üzerinde paletli tank yoğun güvenlik önlemleri altında tatbikat alanına kaydırıldı.

ŞİRNEX

EN SON EKLENENLER