HDK meclis toplantısı yaptı

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), 4’üncü Olağan Genel Meclisi toplantısını İstanbul’da gerçekleştirdi. Toplantıya, HDK Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDK meclis yöneticileri ve delegeler katıldı. Toplantının yapıldığı salona, “Şimdi HDK zamanı” pankartı asıldı. Saygı duruşuyla başlanan toplantının açılış konuşmasını HDK Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit yaptı. Türkiye ve Türkiye halklarının çok kritik bir süreçten geçtiğini belirten Koçyiğit, Meclis’ten geçen savaş tezkeresine CHP’nin destek vermesini eleştirerek, “Günlerce Adalet Yürüyüşü yapan CHP’nin tavrı bizi şaşırttı. Sizin adalet anlayışınız sadece kendinize mi? Söz konusu Kürtler olunca adalet anlayışınız değişiyor mu? Sorun günlerce sokaklarda yürümek değil. Bu talepleri hayata geçirmektir. CHP, bir kez daha devletin yanında Kürt halkının karşısında yerini almıştır.
AKP hükümetinin OHAL’i kullanarak kendine rant alanları oluşturduğuna dikkat çeken Koçyiğit, “OHAL ile haklı talepleri bastıranlar üreticilerin sesini bastıramayacaklar. İnsanlar ürettiklerinin talebinde bulunacaklar.
Biz bu mücadeleyi sonuna kadar yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.

CHP’lileşmeme uyarısı

Faşizme karşı mücadeleyi beraber yükselttikleri dost örgütlere seslenen Koçyiğit, şöyle devam etti: “Sosyalist olmanın en temel koşul ilkesi, halkların kaderlerini tayin etme hakkı olduğunu söylüyorsak; Güney Kürdistan halkının referandum kararına saygı duymalıyız. Tüm kesimleri halkların taleplerinin yanında durmaya davet ediyoruz. Aksi durum CHP gibi sistemin yediğine düşen bir tutumdur. Bu tutum sosyalistler tarafından kabul edilemez.”
HDP Eşbaşkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine yapılan saldırıya da değinen Koçyiğit, “Çürütmeye çalıştıkları toplum halen çürümemiş ve halen insanlığı kaybetmiş değil. Orada yapılan iç savaş provasıydı. Başka bir sürecin fitili ateşlenmek isteniyordu. Biz buna izin vermedik. İçişleri Bakanı’nın, saldırganlarla fotoğraflarının ortaya çıkması, AKP zihniyetinin bu işin yürütücü olduğunu bize gösterdi” diye konuştu.
Koçyiğit’in konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

İSTANBUL/MA

49

EN SON EKLENENLER