Erdoğan: Sizde de bir papaz var, bize verin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde Polis Akademisi Mezuniyet Töreni’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

 Mezun olan öğrencilerimiz arasında ülkemizin 81 vilayetinden kardeşlerim olduğunu görüyorum. Milletin içinden gelen insanların milletin beklentilerine uygun hizmetleri çok daha iyi bir şekilde verebilirler. Şu veya bu grubun şahsın ekibin değil milletin ve devletin polisleri olarak görev yapmanızı özellikle bekliyorum. Görevinizi yaparken arkanızda milletin ve devletin bunların temsili olan cumhurbaşkanınızın olduğunu asla unutmayın. Geçmişte pek çok kurumumuz gibi Polis Akademimiz de bir grup tarafından sinsice kontrol altına alınarak kendi amaçlarına hizmet eder hale getirilmiştir. Sınavlarından terfilerine kadar her konuda elde ettikleri gücü devleti ele geçirmek için kullanan FETÖ sonunda işi millete saldırmaya kadar vardı. Polis Akademisi’ni de yeniden yapılandırdık.

 Bugün mezun olanlarla birlikte 17-25 Aralık sonrası göreve başlayan komiser yardımcısı sayısı 7 bin 347’yi buldu. Eskiden yılda 500 mezun verebilen akademimiz üstün bir gayretle sadece bu yıl bin 859 mezun vermiştir. Mevcut eksiği tamamlayana kadar bu sistemle, yani sivilden öğrenci alarak komiser yardımcısı yetiştirme programını sürdüreceğiz.

 Gençler şunu unutmayın Müslüman aynı delikten iki kez ısırılmaz. Biz FETÖ’nün ve PKK gibi terör örgütlerinin ülkemize verdiği zararları yeniden yaşamak istemiyoruz. Biz tüm terör örgütlerinin üstesinden geliyoruz geleceğiz. Bu konuda kararlılığımız var. Bu işi halledeceğiz. Aksi takdirde tarih bize bunun hesabını sorar. En az bu mücadele kadar önemli olan bundan sonra ne yapacağımızdır.

 SEN NASIL PROFESÖRSÜN

Medya, üniversite, iş dünyası gibi toplum üzerinde yüksek etkisi olan yerlerde, yerli ve milli anlayışı çok güçlü bir şekilde yerleştirmeliyiz. Hangi görünüm, hangi iddia, hangi kisve altında olursa olsun kendini devletin ve milletin menfaatlerinin üstünde gören hiçbir anlayışın buralarda hakim olmasına izin vermemeliyiz. Bu bizim ‘olmazsa olmazımız’ olmalıdır.

 Pensilvanya’daki nasipsiz adamın arkasından giden profesörler var. Sen nasıl profesörsün?”

“Sizde de bir papaz var, bize verin”

 ‘Papazı verin’ diyorlar. Bir papaz da sizde var bize verin biz de onu size verelim. ‘Onu karıştırma.’ Ne demek? Açıkça ikaz ediyoruım devletin içinde hiçbir kişinin paralel bir yapılanmaya gitmesine izin veremeyiz. Gittiğiniz yerlerde bunları aramanız bulmanız çıkartmanız gerekiyor.”

 F-16’lar uçuyor ya, kolay iş mi? 250 şehit verdik. 2193 gazimiz oldu. O aşk olmasa bu olur muydu? Bu aşk, bu inanç çok önemli. Yoksa herkes o F-16’nın karşısında, tankların, topların karşısında, bu çevrede 29 şehidimizin 36 gazimiz var.

“OTUR OTURDUĞUN YERDE, PARAN PULUN VAR, KUZEY IRAK KENDİSİNİ ATEŞE ATTI”

 Ülkemiz üzerindeki planları boza boza bugünlere geldik. Şu anda Güneydoğu, Doğu buralarda polisimizle jandarmamızla askerlerimizle verilen mücadelede hamdolsun… Bu uluslararası terörle mücadelede konulan çıtanın üstüdür. Yeter mi yetmez. Önemli olan sıfırlamaktır. Bu ülkeden terör bulutları yok olup gidecek. Suriye ve Irak’ta yaşananları Türkiye’den bağımsız görmüyoruz. Bizim bozduğumuz oyunlarla birlikte sürekli yeni senaryolar türüyor. Büyük devlet olmanın, büyük millet olmanın verdiği vakarla günlük gelişmelerin heyecanına kapılmadan kararlılıkla adımlarımızı atıyoruz, atacağız. Çıkarlarımızın yüzde yüz uyuştuğu hiçbir gücün olmadığını belirtmek isterim. İşte bu karmaşık ilişkiler yumağı içinde ülkemizin çıkarlarını koruyan bir anlayışla mücadelemizi yürütüyoruz. Kuzey Irak’taki son durum üstesinden gelemeyeceğimiz bir durum değil. IKBY anlamsız şekilde başlattığı bağımsızlık girişimiyle kendisini ateşin ortasına attı. Kuzey Irak’ta, otur oturduğun yerde, para pulun var, petrolün var, rahat dur. Bizimle, İran’la, Federal Devlet’le konuştun mu? Yok. Sen nasıl böyle bir adım atıyorsun. Devlet yönetmek, aşiret reisi olarak işi çözmekle olmuyor. Herhalde kendisine ciddi teşvikler oldu, bu adımı attı.

 “YENİ LAWRENCE’LER BAŞARILI OLAMAYACAKLARDIR”

Israrla girişilen bu maceranın hüsranla sonuçlanması kaçınılmazdır. Bugün bir gazetede okudum. Bizim İsrail bayraklarının olduğundan haberimiz yoktu diyor Kuzey Iraklı bir yetkili. Geçmişte İsrail’in Mossad’ı onların ileri gelenleri ile işbirliği halindeydi, şimdi yine bu alevlendi. Yeni Lawrence’ler bu defa başarılı olamayacaklardır bunu bilmenizi istiyorum.

EN SON EKLENENLER