Yargılananlar kararı basından öğrendi!

Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı’nın da aralarında bulunduğu 2’si tutuklu 51 kişi hakkında açılan dava görüldü. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Abdullah Bal, kararı basından öğrendiğini söyledi. Fırat Anlı’nın avukatı Cihan Aydın, Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Anlı hakkında verdiği tutuklama kararını basına yansıyan haberlerden öğrendiklerini kaydetti

Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı’nın da aralalarında bulunduğu 2’si tutuklu 51 kişi hakkında açılan davanın 5’inci duruşması Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’de görüldü. Anlı duruşmaya katılmazken, tutuklu yargılanan Mehmet Saltabaş ve Selahattin Dilek ile yargılanlardan bazıları katıldı.

Kararı basından öğrendi

Dava dosyasına istenilen evrakların okunmasıyla başlayan duruşmada, savunmalar yapıldı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Abdullah Bal, kararı basından öğrendiğini ve kendisine tebliğ edilmediğini söyledi. Davaya ilişkin mütalaasını sunan savcı, tutukluların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Tutuklu olan Kurşunlu köy muhtarı Mehmet Saltabaş, bir yıldır tutuklu olduğunu hatırlatarak, “Neden bir yıldır cezaevinde olduğumu anlamış değilim. Bir köyün muhtarı olarak 1 yıldır cezaevindeyim. Bunun nedenini birisi çıksın bana söylesin. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Mahkemenin dosyadan haberi yok

30 Ekim 2016’da tutuklanarak görevinden uzaklaştırılan Fırat Anlı’nın avukatı Cihan Aydın, Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Anlı hakkında verdiği tutuklama kararını basına yansıyan haberlerden öğrendiklerini belirterek, kendilerine ise tebliğ edilmediğini söyledi. Aydın, “Söyleyecek çok şey var. Siz burada onlarca tanık, sanık dinlediniz, dosyayı incelediğiniz, hukuki ve vicdani olarak müvekkilimin tahliyesine karar verdiniz. Dosyadan haberi olmayan bir mahkeme, yarım saat içinde karar veriyor, ‘sizin vermiş olduğunuz kararı tanımıyorum’ diyor” dedi.

Dava Aralık ayına ertelendi

Avukat savunmaları ardından ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu Mehmet Saltabaş ve Selahattin Dilek’in tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Anlı, hakkında Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği yakalama emri infaz edilmediği için, bu sonucun beklenmesine karar veren mahkeme, Abdullah Bal’ın ise yakalama kararı veren mahkemeye gönderilmesine hükmetti. Duruşma, dava dosyasındaki eksiklerin tamamlanması için Aralık ayına ertelendi.

EN SON EKLENENLER