Sağlık raporu talebine ret

Beyoğlu ilçesinde 8 ay önce F.H.E. isimli kadının cinsel saldırıya maruz bırakılması ve E.Y.’nin darp edilmesine ilişkin tutuklu sanık Dursun A. ve Engin K. isimli erkeğin yargılandığı dava, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma ile devam etti. Dursun A.’nın getirildiği duruşmada F.H.E. avukatı ile birlikte hazır bulunurken ilk olarak söz alan F.H.E.’nin avukatı, “Müvekkilin ruh sağlığının bozulduğu kanaatindeyiz. Bu nedenle Adli Tıp Kurumu’na sevk edilerek raporun aldırılmasını talep ederiz. Bir de diğer şüpheli Rıdvan hakkında da gerekli araştırmanın yapılmasını talep ederiz” dedi. Sanık Dursun A.’nın avukatı da, söz alarak “Şikayetçinin beyanları çelişkilidir. Müvekkilin yargılanmasına tutuksuz olarak devam edilmesini talep ediyorum” dedi.

Mahkeme heyeti ara kararında cinsel saldırı nedeniyle F.H.E.’nin ruh sağlığına dair rapor talebini reddederken, bir diğer şüpheli Rıdvan ile ilgili gerekli araştırmanın yapılması için savcılığa yazı yazılmasına, tutuklu sanık Dursun A.’nın ise tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. F.H.E.’nin avukatı, rapor talebinin reddine tepki göstererek, “Bu sanığa daha ağır ceza verilmesi için bir nedendir. Ancak mahkeme bu talebimizi reddetti. Maalesef soruşturma eksik yürütüldü ve yargılama aşamasında da üçüncü sanık ile ilgili bir araştırma yapılmadığını görüyoruz” dedi.

Ne olmuştu?

Taksim’de 21 Ocak günü 21 yaşındaki F.H.E. isimli kadın, Dursun A. ve Engin K. isimli erkek tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldı. F.H.E.’nin arkadaşı E.Y. ise, Engin K. İsimli erkek tarafından darp edildi. Saldırının ardından F.H.E. tarafından yapılan şikayet üzerine Dursun A., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. E.Y’nin darp edilmesine ilişkin ise henüz yakalanamayan Engin K. İçin “Basit yaralama” suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis istendi.

EN SON EKLENENLER