Bu Gidişle Balkanlar Elden Gider!

Uzun yıllardan beri sürekli duyurmaya çalıştığımız gibi, Balkanlar’da öncüsü Alevi Bektaşi toplumu üzerinde ve ulu erenlerin tekke/dergah/ocak/türbe merkezlerinde büyük oyunlar oynanıyor…

Bizler sahip çıkmazsak, gerekli gayreti göstermezsek, bu gidişle Balkanlar’da (Rumeli’deki) Alevi Bektaşi varlığının yok olmasını sadece seyreden pozisyonunda olacağız…

Romanya’da, Aleviliğin Balkanlar’daki öncüsü Sarı Saltuk’la ilgili etkinlikte tek bir Alevi Bektaşi aydını, inanç önderi, öncüsü, kurum ve kuruluş başkanı, temsilcisi yok…

Evet belki onlar çağırmadılar, zaten amaç da bu Alevi Bektaşi varlığından buraları soyutlamak…

Ama bizler ne yapıyoruz bu konularda?

Bizim bunu kendimize sormamız gerekmez mi?

Romanya’daki Sarı Saltuk Etkinliği Haberini bir gazeteden aktaralım… Ama mutlaka ama mutlaka bir düşünelim bugün; Balkanlar’da Aleviler Bektaşiler üzerinde hangi oyunlar sergileniyor, neler olup bitiyor burada?, diye.

Türkiye ve Romanya’da Hayat’tan…

6. Sarı Saltuk Buluşması yapıldı

2012 yılından bu yana Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Derneği – UKİD tarafından düzenlenen Geleneksel Babadağ – Romanya Sarı Saltuk Buluşması’nın altıncısı 15-16 Eylül 2017 tarihleri arasında büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

2012 yılından bu yana Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Derneği – UKİD tarafından düzenlenen Geleneksel Babadağ – Romanya Sarı Saltuk Buluşması’nın altıncısı 15-16 Eylül 2017 tarihleri arasında büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Balkanlarda sevgi ve kardeşliğin sembol isimlerinden Sarı Saltuk Baba isminin ve felsefesinin yaşatılması maksadı ile düzenlenen program yine ünlü mutasavvıf ve halk önderinin türbesinin bulunduğu Babadağ’da yapıldı.

UKİD, TİAD ve Romanya Müftülüğü’nün destekleri ve iş adamlarımızdan Sabit Danış’ın organizesiyle gerçekleşen program Köstence’de Sulina otelde’deki açılış toplantısı ile başladı.
Büyükelçi Koray Ertaş, Başkonsolos Uygar Sertel, TİKA Romanya Koordinatörü Hacı Ahmet Daştan, UKİD kurucu başkanı Zeki Çalışkan, UKİD Başkanı Musa Serdar Çelebi, Romanya Müftüsü Yusuf Murat, TİAD Başkanı Murat Demiray, Romanya’daki sivil toplum kuruluşları başkanları, Beylikdüzü Belediyesi özel kalem müdürü Yavuz Saltık ve akademisyenlerin katılımıyla başlayan panelde Sarı Saltuk’un önemi ve mesajları üzerinde duruldu.

Romanya’nın çeşitli bölgelerinden gelen Sarı Saltuk Baba sevdalıları tarihi Gazi Ali Paşa Külliyesinde buluşarak buradan evliyanın türbesine yürüdüler.
Türbedeki programın ardından topluluk Koyun Baba türbesinin bulunduğu tepeye yürüdüler. Tepenin yamacında davetlilere lokma ikramı yapıldı, toplu yemek yenildi. Koyun Baba türbesine çıkanlar burada da Kur’an-ı Kerim okuyup dualar ettiler.

EN SON EKLENENLER