DEDEF: Üyelerimizi serbest bırakın

DEDEF, üyelerinin Diyarbakır ve Bursa’da yapılan operasyonla gözaltına alınmasını protesto ederek, serbest bırakılmalarını istedi.

Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF), Diyarbakır ve Bursa’da yapılan operasyonla Bursa Dersimliler Derneği Başkanı Hediye Zengi, Gemlik Şube Başkanı Ayhan Işık ile 5 dernek üyelerinin gözaltına alınmasını İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde yaptıkları basın toplantısıyla protesto etti.
Toplantıya, Kağıthane Eyüp Göktür Dersim Dernekleri Başkanı Metin Turhan, DEDEF Yönetim Kurulu üyeleri Ali Rıza Bilir ve İhsan Parlak, sanatçı Mehmet Ekici ve Munzur Çevre Derneği üyeleri katıldı. Toplantının yapıldığı salona, “Gözaltı terörüne son, dernek başkanlarımız ve üyelerimiz derhal serbest bırakılsın” yazılı pankart asıldı.
‘MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ’
Açıklamayı yapan DEDEF Genel Başkanı Ali Haydar Ben, “Dernek başkanlarımız ve üyelerimiz AKP’nin baskıcı ileri demokrasi safsatasının son kurbanı olmuştur. Bizler Dersim halkının örgütlü gücü olan Dersim Dernekleri Federasyonu olarak her türlü gözaltı, baskı ve yıldırma politikalarını pervasızca hayata geçirilmesini kınıyoruz” dedi. Bu tür gözaltılara yabancı olmadıklarını belirten Ben, “Bu ülkede eşitlikten, adaletten, özgürlüklerden yana olan tüm muhalif kesimlere karşı AKP iktidarı tarafından gözaltı terörü uygulanmaktadır. Gözaltına alınan arkadaşlarımızın tek suçları Dersim’in; dili, inancı, kültürü ve doğasını sahiplenmektir. AKP iktidarı dün olduğu gibi bugün de muhalif kesimleri, demokratik kitle örgütlerini ve sendikalara dönük tekçi anlayışının doğası gereği operasyonlarla gözaltına almalarla, tutuklamalarla susturmanın gayreti içindedir” diye konuştu.
Buna rağmen her ne olursa olsun bu ülkede eşitlikten, adaletten, özgürlüklerden, demokrasiden yana tavır koyacaklarını kaydeden Ben, mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti. Ben, gözaltına alınan DEDEF Yönetim Kurulu ve Bursa Dernek başkanları ile Gemlik Dernek başkanlarının derhal serbest bırakılmasını istedi.

EN SON EKLENENLER