Polis eşinden polise tepki: Nasıl davranılması gerektiğini bileceksiniz

Yüksel Caddesi’nde sürdürülen “İşimizi geri istiyoruz” eyleminin 339’uncu gününde plastik mermi ve biber gazıyla müdahale eden polise, polis eşi olduğunu söyleyen bir kadın, “Kamu görevlisiyseniz insanlara nasıl davranması gerektiğini bileceksiniz” sözleriyle tepki gösterdi.

Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 219’uncu gününde devam ediyor. Gülmen, açlık grevi eylemini Numune Hastanesi tutuklu koğuşunda, Özakça ise Sincan İnfaz Kampüs Hastanesi’nde sürdürüyor.
3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 
Gülmen ve Özakça’nın destekçileri tarafından sürdürülen “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 339’uncu gününde de devam etti. Bugün de Yüksel Caddesi’nde abluka altında bulunan İnsanlık Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyen eylemcilere polis izin vermedi. Bunun üzerine Konur Sokak’ta bir araya gelen eylemciler, ellerindeki pankartı açtıkları sırada polis biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Eylemcilerin ellerindeki pankartı yırtan polis, müdahale sonrasında 3 kişiyi darp ederek gözaltına aldı.
POLİS EŞİNDEN POLİSE TEPKİ!
Bu sırada Konur Sokak’ta bulunan bir mekanda yemek yiyen iki kadın, gazdan rahatsız olduklarını belirterek, polise tepki gösterdi. Çıkan tartışmada kadınlardan biri avukat olduğunu söylerken, polis eşi olduğunu söyleyen diğer kadın ise, “Kamu görevlisiyiz diyorsanız, insanlara nasıl davranmanız gerektiğini bileceksiniz” diye tepki gösterdi. Kadınlar, tartışma sırasında polislerin tehditkar yaklaştığını söyleyerek, şikayetçi olacaklarını belirtti.

EN SON EKLENENLER