‘Demokrasi için Birlik Platformu’ Şişli’de Demokrasi Forumu düzenliyor

Demokrasi için Birlik, 22 Kasım’da İstanbul’da bir forum düzenliyor. Şişli Kent Kültür Merkezi’ndeki forum saat 15.00’de başlayacak.

Birlikten yapılan açıklamada, “En önemli ve acil ihtiyaç, demokrasi ortak paydasında buluşan güçlerin, birbirlerinin yürüttüğü mücadeleyi desteklemesi ve mücadele zeminini güçlendirmesidir” denildi.

Forum’a siyasi parti ve oluşumlar, emek ve demokratik kitle örgütleri, inanç grupları, kadın ve kent hareketleri, halk inisiyatifleri ve yerellerde oluşmuş ortak platformlar, akademi, kültür, sanat, sivil toplum alanında çalışanlar davet ediliyor.

“Dileğimiz toplumsal, sosyal, demokratik muhalefetin en geniş iletişim ağını ve mücadele potansiyelini oluşturmaktır.” denilen çağrıda, “Ötekileştirici, ayrımcı söylemlerden cesaret alan ırkçı – faşist zihniyet ürünü vahim olaylar, art arda yaşanıyor. Bu düşmanlıkların iç çatışmalara, kardeş kavgasına kadar varabileceğini biliyoruz. Toplumun çürümesine seyirci kalmayacağız, bu suça ortak olmayacağız!” ifadeleri yer alıyor.

‘TEK ADAMIN BAŞKANLIK REJİMİ HALKA BENİMSETİLEMEDİ’

Çağrıda ayrıca yerellerde bir araya gelişlerin demokrasi açısından önemine vurgu yapılıyor:

En önemli, acil ihtiyaçlarımızın; demokrasi ortak paydasında buluşmuş bütün güçlerin, birbirlerinin yürüttüğü mücadeleyi desteklemesi ve ortak mücadele zeminini güçlendirmesi olduğu kanısındayız. Yerellerde bir araya gelişleri de teşvik edip örgütlü mücadele dinamiğine katarak, bir demokrasi hareketi oluşturmanın hayati olduğunu düşünüyoruz.

Baskı rejiminin yeni bir evreye girdiği dönemde, yeni bir siyaset biçimi arıyoruz.

Meclis, iç tüzük, son çıkarılan 693 ve 694 sayılı KHK’lar ve bekleyen uyum yasalarıyla, OHAL hukuksuzluğunun bütün muhalefeti terörize ettiği bir döneme başladı. Tek adam rejimine onay vermeyenleri, politikalarına karşı çıkan, kendisi gibi düşünmeyen herkesi sindirme ve muhalefeti susturma çabaları dorukta.

Siyasi yaşamın önemli gündemi yerel ve genel seçimlerin güvenliği, OHAL koşullarında ve 16 Nisan referandumunda gayrimeşru bir şekilde sandıktan ‘Evet’ çıkartan YSK görevde durduğu sürece, herkes için büyük bir soru işaretidir. Böylesi zorluklarla dolu bir süreçten geçen bizlere mücadele tarihimizin öğrettiği, ancak birleşik bir halk mücadelesinin demokratik bir geleceği sağlayacağıdır.”

EN SON EKLENENLER