Şırnak Başsavcısı: Kaçak kömür üretimine rastlanmadı

Şırnak’taa yaşanan göçük ile ilgili açıklamada bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, ‘3 kişilik bilirkişi heyeti ile olay mahallinde yapılan ilk incelemede, herhangi bir kaçak kömür üretimine rastlanmadı’ denildi

Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, dün kömür ocağında yaşanan göçük ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Cizîr Karayolu üzerinde bulunan 1 No’lu Kömür Ocağı’nda meydana gelen göçükte 7 işçinin hayatını kaybettiği, 1 işçinin de yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Savcılık: Kaçak üretim yok

Göçükle ilgili soruşturmanın başlatıldığı kaydedilen açıklamada, “Cumhuriyet Savcısı ve 3 kişilik bilirkişi heyeti ile olay mahallinde yapılan ilk incelemede, herhangi bir kaçak kömür üretimine rastlanmadığı ancak söz konusu yüklenici firmanın üretime hazırlık çalışmaları kapsamında faaliyetler icra ettiği tespit edilmiştir” denildi.

Başsavcılık açıklamasında, işçilerin otopsi işlemlerinin tamamlandığı ve cenazelerin ailelerine teslim edildiği de belirtilerek, “Olaya ilişkin alt yüklenici firma sahibi ile 2 çalışan gözaltına alınmış olup, bilirkişi raporu kapsamında meydana gelen olayda ihmali ve kusuru bulunan diğer kişiler hakkında işlem tesis edilecektir” ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık: Yapılan işlem kaçak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ise dün yaptığı açıklamada, yapılan işlemin kaçak olduğunu ileri sürmüştü. Bakanlık tarafında yapılan kesin açıklamada, “Şırnak’ta meydana gelen kazanın olduğu maden sahası, işletme ve iş güvenliği riski barındırdığı için Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) tarafından 2013 yılında faaliyete durdurulmuş bir sahadır. Kazanın meydana geldiği saha için MİGEM tarafından verilmiş çalışma ruhsatı söz konusu değildir. Yapılan işlem kaçak işlemdir” ifadeleri kullanılmıştı.

EN SON EKLENENLER