Kemalbay madencilerin ailelerini ziyaret etti: Takipçisi olacağız

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Şırnak’ta göçükte yaşamını yitiren madencilerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Ailelerin acısını paylaşan Kemalbay, olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Şırnak’ta 3 gün önce meydana gelen göçükte yaşamını yitiren madencilerin ailelerini ziyaret etti. Kemalbay’a, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Fatma Kurtulan, Şırnak milletvekilleri Aycan İrmez ve Leyla Birlik ile çok sayıda partili eşlik etti.
İlk olarak Yenimahalle’de bulunan Vali Kamil Acun Külliye Camisi’inde Yüksel Uğur, Mehmet İzer, Yılmaz Mağrur ve Mesut Mağrur adlı işçiler için ortak kurulan taziyeler ziyaret eden Kemalbay, ailelerle tek tek görüştü. Kemalbay, olay hakkında ailelerden bilgi aldıktan sonra Vakıfkent Mahallesindeki Hz. Ebubekir Camisi’nde Vedat Özden için kurulan taziyeyi ziyaret etti.
Burada kısa bir açıklama yapan HDP İl Eşbaşkanı Zeki İrmez, kömür ocaklarında çalışan işçilerin çalışma şartlarının düzeltilmesi için üzerlerine düşen çalışmayı yapacaklarını ifade etti. HDP’liler daha sonra Gazipaşa Mahallesinde Abdullah Kayaş için kurulan taziyeyi ziyaret etti.
‘İNSANA YAKIŞIR İŞ ORTAMI SAĞLANMAMALI’
Aileye başsağlığında bulunan Kemalbay, yaşanan acıyı en derinden hissettiklerini belirtti. Bu iş cinayetinin ilk olmadığına dikkat çeken Kemalbay, “İşçilerin koşullarının düzelmesi için HDP olarak kentin takipçisi olacağız. Dünyada artık kömür ocaklarında herhangi bir göçük yaşanmazken, Kürdistan’da halen göçük yaşanıyor. Bilim ve teknoloji çağında insana yakışır iş ortamının sağlanması gerekir” diye konuştu.
Demokrasinin olmadığı bir ortamda çalışma alanlarının da savaş alanına dönüştüğünü ifade eden Kemalbay, sömürü ve kötü koşularının ortadan kalkması için çaba içerisinde olacaklarını dile getirdi.
Kemalbay taziye ziyaretlerinin ardından kentten ayrıldı.

EN SON EKLENENLER