DAİŞ bir taraftan BAAS diğer taraftan QSD’ye saldırıyor

QSD’nin Dêra Zor’da yürüttüğü operasyon DAİŞ ve Baas Rejimi’ni birleştirdi. Her iki güç kolkola QSD güçlerine karşı savaştığı belirtiliyor

Dêra Zor’da Fırat’ın doğusunda kalan kırsalı DAİŞ’ten temizlemek için Demokratik Suriye Güçleri’nin desteği ile kentin askeri meclisinin “Cizîre Fırtınası” adıyla 9 Eylül günü başlattığı operasyonlar 53’üncü gününde devam ediyor. Kentin doğusundaki alanda ilerleyen QSD Güçleri, stratejik birçok noktayı ele geçirdi.

QSD ilerliyor

Operasyonda iki gün önce Meyadin ilçesine yakın bulunan petrol sahasının QSD Güçleri’nin kontrolüne geçtiği ve DAİŞ’ten arındırıldığı bildirilmişti. QSD’nin Habur Suyu’na doğru ilerlediği kaydedilirken, direnci kırılan DAİŞ’in geri çekildiği belirtildi. Son iki gündür DAİŞ’in QSD kontrolündeki tren istasyonunun bulunduğu Cefra’ya saldırdığı, sert karşılık sonucu 11 DAİŞ’linin öldürüldüğü öğrenildi.

BAAS-DAİŞ el ele

Öte taraftan Baas Rejimi’nin de QSD noktalarına ağır silahlar ile saldırdığı aktarıldı. Rejimin DAİŞ’le aynı anda Dêra Zor’un 8 kilometre batısında QSD kontrolündeki Cubeyla köyüne saldırdığı kaydedildi. Askeri Meclis ve QSD kontrolündeki köyde, sert çatışmaların yaşandığı belirtildi. Rejimin saldırılarının sürdüğü, QSD’nin ise savunmada olduğu ifade edildi.

EN SON EKLENENLER