Halkı yıldırmak için her türlü yöntem deneniyor

Amed’in Sûr ilçesinde, 5 ay önce başlatılan yıkımın 1’inci Etap’ı olarak belirlenen Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde devlet, planını bir bir uyguluyor. Alipaşa Mahallesi’nde yıkılan evlerin yerine yeni yapıların inşaatına büyük bir hızla devam ediliyor. Alipaşa Su Sokak’taki rögarların kapaklarının uzun süredir açık olduğunu ve içinin taşla dolduğunu söyleyen yurttaşlar, bir haftadır su rögarlarının tıkandığını söyledi. Her hafta yeni bir cezayla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden sokak sakinleri, geçen pazardan beri kanalizasyon kanallarının tıkandığını ve etrafa kötü kokular saçtığını dile getirdi. Yurttaşlar, rögarların tıkanmasına bilerek seyirci kalındığını, defalarca DİSKİ’yi aradıklarını, ancak kimsenin ilgilenmediğini ifade etti.

Danışıklı dövüş

Akan kanalizasyon suyunun geliş gidişleri engellediğini ifade eden yurttaşlar, evlerini terk etmeleri için bilinçli olarak bu yolların denendiğine dikkat çekti. Mahalle sakinleri, rögarların tamir edilmesi için DİSKİ’yi aradıklarını, ancak DİSKİ’nin, “Orası yıkım alanı. TOKİ’yi arayın” dediğini, TOKİ’nin ise, DİSKİ’ye yönlendirdiğini söyledi.
Geçen günlerde yıkımın 2. Etap’ı için hazırlıklar kapsamında Alipaşa Mahallesi’nin Su Sokağı’na polis eşliğinde gelen Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş (Dicle EPSAŞ) ekipleri, mahalleye elektrik enerjisi sağlayan telleri ve direkleri sökmüştü.

EN SON EKLENENLER