Îlham Ehmed: Suriye rejimi siyasi çözüm için adım atmalıdır

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Eşbaşkanı Îlham Ehmed, ‘Suriye rejiminin siyasi çözüm için adım atması gerektiğini, aksi halde olumsuz sonuçlar doğacağını’ belirtti. Ayrıca bölgesel güçlere, özellikle Türkiye’nin Suriye topraklarından çekilmeleri çağrısı yaptı.

Türkiye’nin Kuzey Suriye’nin Cerablus, Ezaz ve Bab kentlerini işgal ettiğini söyleyen Îlham Ehmed, “İdlib eyaletinin bazı bölgelerini de işgal etti ve Efrin Bölgesi’ne yaklaştı. Basın organlarında Türk devletinin İdlib’i Heyet Tehrir El Şam (Cebhet El Nusra) çeteleri ile anlaşarak işgal ettiği bilgileri yer aldı” dedi.

‘Bölge devletlerinin Suriye topraklarından çekilmeli’

MSD Eşbaşkanı Îlham Ehmed, “Suriye’nin içinde bulunduğu durumda rolü olan bölge devletlerinin faaliyetlerine son vererek Suriye topraklarından çekilmeleri gerektiğini” söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: “Türk devleti, Suriye halkına düşmanlık eden ve Suriye’de işgal politikalarını gerçekleştirmek isteyen bir devlettir.”

Ehmed konuşmasının devamında Suriye rejiminin doğru bir siyasi çözüm için adım atması gerektiğini, aksi halde olumsuz sonuçlar doğabileceğini söyledi.

HABER MERKEZİ

99

EN SON EKLENENLER