Barzani: 1 Kasım’da Başkanlığı bırakıyorum

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı Mesûd Barzani’nin bugün Federe Kürdistan Parlamentosu’nda okunan mektubun içeriği açıklandı. Barzani mektubunda, ‘1 Kasım 2017 tarihinden itibaren Bölge Başkanlığı görevinden ayrılıyorum’ dedi 

Barzani’nin mektubunda şunlar yer aldı: “12 Ağustos 2017 tarihinde Bölge’nin 128’inci maddesine göre, parlamento ve Bölge Başkanlığı seçimlerinin 1 Kasım 2017 tarihinde yapılmasını istedik. Ama siyasi, gündelik ve teknik sorunlar ile adaylık için kimsenin başvurmaması üzerine Seçim Komisyonu seçimler için hazırlık yapmadı. 24 Ekim 2017 tarihinde ise Güney Kürdistan Parlamentosu, hükümet ve parlamentonun görev süresini uzattı.

‘Süremi uzatmayın ayrılıyorum’

1 Kasım 2017 tarihinden itibaren Bölge Başkanlığı görevinden ayrılıyorum. Bölge Başkanlığı görev süresi de uzatılmamalıdır. Bölge Başkanlığı makamından dolayı siyasi boşluk oluşmaması için parlamento bir an önce toplanmalı ve konuyu çözüme kavuşturmalıdır. Ben de Peşmerge Mesud Barzani olarak milletimizin içerisinde ve aziz Peşmergelerle halkımızın doğal hakları için mücadele etmeye ve milletimizin kazanımlarını korumaya devam edeceğim.”

EN SON EKLENENLER