Mersin’deki bombalı eylem: Hükümet; 17 polis yaralandı. HPG; 10 polis ölü, 19’u da yaralı

Mersin’de 17 Ekim günü polis aracına yönelik düzenlenen eylemi HPG üstlendi. HPG, ‘Eylemde 10 polisin öldürüldüğünü, 19 polisin de yaralandığını’ duyurdu. Eyleme ilişkin 17 Ekim gün açıklama yapan Hükümet Sözcüsü ise ’17 polis yaralandı’ demekle yetinmişti

ANF’de yer alan haberde yazılı bir açıklama yapan HPG, “17 Ekim günü Mersin’in Yenişehir ilçesindeki Okan Merzeci Bulvarı Dikenli Yol Kavşağı’nda polise yönelik düzenlenen eylemi” üstlendi.

‘Tespit edilen 10 ölü 19 yaralı…’

HPG açıklaması şöyle: “17 Ekim günü saat 17.20 sularında bir birimimiz Mersin merkeze bağlı Yenişehir ilçesindeki Okan Merzeci Bulvarı Dikenli Yol Kavşağı’nda polis servis aracının geçişi esnasında bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Hedeflenen araçta tespit edilebilen 10 polis öldürülmüş, 19 polis ise yaralanmıştır”

Bozdağ 17 polis yaralı demişti

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ Meclis Genel Kurulu’nda, eylemde “17’si polis 18 kişinin yaralandığını” ileri sürmüştü. HPG açıklamasıyla birlikte ‘Hükümet ölümleri gizliyor mu’ sorusu akıllara düştü. Şimdi gözler hükümetten gelecek yeni açıklamaya çevrildi.

EN SON EKLENENLER