‘İdlib patlamaya hazır volkan gibi; güçlerimiz hazır; istendiği an İdlib’e gideriz…’

‘ İdlib’e gitmeye ve Türk devletinin bölgeyi işgaline geçit vermemeye her zaman hazır olduklarını’ söyleyen Devrimci Güçler Genel Komutanı Ebu Erac, ‘İdlib patlamaya hazır volkan gibi, İdlib halkı nasıl Suriye rejimine başkaldırdıysa Türkiye işgaline de başkaldıracaktır’ dedi

Kendisi de İdlibli olan Devrimci Güçler Genel Komutanı Ehmed Sultan (Ebu Erac), İdlib’in durumuna ilişkin ANHA’dan Silêman Ehmed ve Cafer Cafo’ya değerlendirmelerde bulundu ve güçlerinin İdlib halkını savunmak için her zaman hazır olduğunu belirtti.

Güçlerimiz istendiği an İdlib’e girmeye hazır…

“Bizler şimdi de İdlib’e geçmeye hazırız. İdlib halkı, bunu bizden hangi zaman diliminde isterse gerçekleştireceğiz. Zaten savaşçılarımızın çoğu İdlibli ve bu nedenle topraklarını özgürleştirmeye hakları vardır.” diyen Ebu Erac şöyle konuştu: “El Kaide’nin İdlib’de kalmasına izin vermeyeceğiz, Türk devletinin de Suriye topraklarını işgal etmesine izin vermeyeceğiz. Şu an halihazırda İdlib’de bulunan silah güçlerin gücü kalmamış durumda. Pratikte İdlib’i hakimiyeti altında tutan ise El Nusra’dır. Diğer gruplar etkisizdir ve onların komutası altında hareket ediyorlar. İdlib halkı iradesiz bırakılmış ve İdlib her an patlamaya hazır bir volkan gibi. Suriye rejimine karşı başkaldıran İdlibliler, Türk devletine karşı da başkaldıracaklardır”

İdlib halkına çağrı…

İdlib halkına da seslenen Ebu Erac, “Tüm İdlib halkına, siyasi ve askeri tüm onurlu kardeşlerimize sesleniyorum; dışardan İdlib üzerine kirli planlar yapılıyor. Bu planlar Suriye halklarının, özellikle de İdlib halkının çıkarına olan planlar değildir. Topraklarımızı işgal eden işgalcilere karşı bir araya gelerek kenetleneceğinizi umut ediyorum. İdlib halkının topraklarını savunacağını umut ediyoruz. Hep birlikte Suriye halklarının birliğini ve Suriye topraklarını savunacağız” şeklinde konuştu.

EN SON EKLENENLER