Kimse Öcalan’ın barış ve çözüm için çok ciddi bir şahsiyet olduğunu hiç unutmamalıdır!

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki görüşme yasağına dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yapan HDP Yenişehir İlçe Eşbaşkanı Vahap Günay, ‘Herkesi sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyoruz’ diye seslendi

Öcalan için bugün bir açıklama da HDP Diyarbakır Yenişehir İlçe Örgütü’nden geldi. HDP’liler PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit, sağlık ve güvenliğine yönelik kamuoyunda meydana gelen endişelere ilişkin ilçe binası önünde basın açıklaması yaptı. HDP’li yöneticiler ve halkın katıldığı basın açıklamasında konuşan İlçe Eşbaşkanı Vahap Günay, Öcalan’ın sağlık ve güvenlik durumuna ilişkin sosyal medyada yapılan paylaşımlara dikkat çekerek, Kürt halkının ve Ortadoğu halklarının endişelerinin gün geçtikçe arttığını söyledi.

Adalet Bakanı ve AKP hükümeti…

Adalet Bakanı ve AKP hükümetini sorumluluğunu yerine getirmeye çağıran Günay, “Sayın Öcalan 18 yıldır tek başına İmralı Adası’nda tutulmakta ve 700 günden bu yana durumu hakkında herhangi bir haber alınamamakta. Barışın ve çözümün gerçekleştirilmesi için aklıyla, fikriyle, önerileriyle ve tüm varlığı ile son derece ciddi katkılar yapmış bir şahsiyet olduğu unutulmamalıdır. Hem bölgesel hem de yerel düzeyde barışçıl, demokratik adımlarla sorunların çözümüne katkı sunacağı bilinmelidir” dedi.

Acil görüşme kaçınılmazdır…

Öcalan hakkında yapılacak haberlerin Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerden bağımsız ele alınamayacağının altını çizen Günay, “Acilen Sayın Öcalan’ın ailesi, avukatları ve bağımsız bir heyetin gönderilmesi kaçınılmazdır. Bu uygulamalar karşısında herkesi sorumluluğa davet ediyoruz” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER