8 Mart’a kadar eylemdeyiz

Kadına yönelik şiddet ve Öcalan’a uygulanan tecride karşı HDP Kadın Meclisi’nin iki boyutlu olarak başlattığı ‘Bu böyle gitmez, kadınlar izin vermez’ kampanyası devam ediyor. Kadın Meclisi sözcüsü Konca, etkinliklerinin 8 Mart’a kadar sürebileceğini söyledi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, 11 Eylül’de “Bu böyle gitmez, kadınlar izin vermez” sloganı ile başlattığı kampanya, çeşitli etkinlikler ile devam ediyor. Kampanya kapsamında, “Medyada cinsiyetçilik” ve “Yerel yönetimlerde kadınlar” konulu iki çalıştay, çeşitli eylem ve etkinlikler düzenlenmişti. Hem kadın cinayetleri ve gasp edilmeye çalışılan kadın hakları hem de PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan ağır tecride dikkat çekmek amacıyla, iki ayaklı başlatılan kampanyanın 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü yapılacak büyük mitinglerle son bulması planlanıyor. HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca ise, kadına yönelik şiddet ve tecrit sürdükçe eylemlerinin de devam edeceğinin sinyalini verdi.

Planımız 25 Kasım’a kadardı

Konca, “Bu tarihten 25 Kasım’a kadar planladıklarımız vardı. 4 merkezi ilde özellikle kadın vekillerimizin katıldığı nöbetler gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreçte de kadınların moral ve motivasyonunu yükseltecek, kendi sorunlarını, sözlerini söyleyeceği şölen programlarımız var. Yine önümüzdeki dönemde eğitim içerikli, kadınların siyasette nasıl daha aktif yer alacaklarına dair kongrelerimiz olacak. Kongrelerin bittiği illerde de eylemler ve eğitim çalışmalarımız sürecek” diye konuştu.

Bu bizim sorumluluğumuz

Eylem ve etkinliklerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne kadar devam edeceğini dile getiren Konca, şu sözleri ifade etti: “Bu toplumu yozlaştıran, ayrıştıran, kadınları şiddete, yoksulluğa mahkum eden saldırıların hepsi, planlı bir güçten gelmektedir. Bütün bunlara karşı mücadele etmek HDP Kadın Meclisi olarak bizim sorumluluğumuzdu” dedi.

EN SON EKLENENLER