‘Kırmızı Fularlı Kız’ın annesine başsağlığı dilemek suç sayıldı

Antalya’da HDP il eşbaşkanlarının da aralarında olduğu 20 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, Rakka’da yaşamını yitiren “Kırmızı Fularlı Kız” olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil’in annesine baş sağlığı dilemek suç sayıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya İl Örgütü’ne 11 Ağustos’ta yapılan operasyonda gözaltına alınan 20 kişiden HDP Antalya İl Eşbaşkanları İhsan Nergiz ve Songül Şarklı, yöneticiler Nihat Akkaya, Rafiye Akkaya, Ziya Yüce, avukatlar Deniz Yıldırım, Ramazan Gökalp, Dilan Çiçek, Aylin Onursev, Abdullah Sarıca, Hadi Cin, Muhsin Taşar, Aynur Rüzgar Gökçe, Alican Mat, öğrenci olan Sevgi Arslan, Adnan Özkaçmaz, Emrah Çetin, Habur Sadak, Rojin Kaya ve Süleyman Baytar hakkında “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla iddianame hazırlandı.
Cumhuriyet Savcısı Osman Nuri Çizmeci’nin “Kartal” olarak adlandırılan gizli tanığa dayalı iddianame, Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 20 kişi hakkında hazırlanan iddianamede , “örgüt propagandası yapmak” suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar, “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla da 7 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen davanın ilk duruşması 4 Nisan 2018’de görülecek. 128 sayfadan oluşan iddianamede, şüpheliler hakkında “dinleme” yapıldığı belirtiliyor.
HDP EYLEMLERİ ‘PKK/KCK’YE BAĞLANDI 
Suçlananlardan HDP İl Eşbaşkanı İhsan Nergiz’in Rakka’da yaşamını yitiren “Kırmızı Fularlı Kız” olarak kamuoyunun tanıdığı Ayşe Deniz Karacagil’in annesine dilenen başsağlığı suç sayıldı. HDP faaliyetlerini “PKK/KCK”ye bağlayan savcı çatışmalarda çocuklarını kaybeden ailelerin Nergiz’den bulunduğu yardım talebi de suç kapsamında değerlendirildi.
İL EŞBAŞKANINI FOTOĞRAFTAN TEŞHİS ETTİ!
HDP İl Eşbaşkanı Songül Şarklı için “Hiçbir yanılgıya mahal olmayacak şekilde fotoğrafından teşhis ediyorum” diyen gizli tanığın beyanlarına dayalı iddianamede, “Songül Şarklı da terör örgütünün talimatı ile düzenlenen tüm eylem/etkinlik/basın açıklaması gibi faaliyetlere katılır ve organize eder” denildi.
TEK DAYANAK GİZLİ TANIK
Tüm sanıklar hakkında spesifik bilgilere sahip olduğu anlaşılan gizli tanık “Kartal”ın, Nihat Akkaya hakkında ileri sürdüğü, “(…) Öncelikle HDP’ye oradan da PKK’nın kırsal alanına eleman temin etmek olan KURDİ-DER ile ilgilenir, faaliyetlerini organize eder, resmi olarak üye olup olmadığını bilmiyorum” sözler savcı tarafından iddianameye yansıtıldı. Akkaya’nın Ayşe Deniz Karacagil’in HDP’deki taziyesine katılması ve Nuriye Gülmen ile Semih Özakça için yapılan destek eylemlerine katılması da suç sayıldı.
‘DENİZ YILDIRIM AVUKATTIR’
Sanıklar arasında olan ÇHD Antalya Şube Başkanı Avukat Deniz Yıldırım’ın avukat olduğunu belirten gizli tanık “HDP Genel Merkezinin avukatlığını da yapar. Sık sık yurt dışına giriş çıkış yapmaktadır. Deniz Yıldırım’ı hiçbir yanılgıya mahal olmayacak şekilde fotoğrafından teşhis ediyorum” demesi dikkat çekti.Yıldırım da, Ayşe Deniz Karacagil’in annesini yaptığı başsağlığı ziyareti suç olarak değerlendirildi.
AVUKAT İYİ KÜRTÇE BİLİYOR!
Avukat Ramazan Gökalp’ın büro arkadaşı Deniz Yıldırım’dan talimat aldığını ileri süren “Kartal”, “Çok iyi Kürtçe bildiği için örgüt mensupları ile çok iyi iletişim kurar. Ramazan Gökalp’i hiçbir yanılgıya mahal olmayacak şekilde fotoğrafından teşhis ediyorum” diye suçluyor.  Avukatlar hakkında ortak suçlama ise, cezaevlerinde müvekkilleriyle yaptıkları görüşme, “bilgi aktarma” olarak sıralanıyor.
‘ÖRGÜTÜN ÖĞRETİSİNİ ÖZÜMSEMEYE ÇALIŞAN…’  
Savcı iddianamesinin son 15 sayfasında, HDP İl Eşbaşkanları İhsan Nergiz ve Songül Şarklı’nın da aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında “tespit edilen eylemler ve gizli tanık beyanıyla örgüt talimatı altında, örgüt sempatizanı boyutunu aşarak, ‘silahlı terör’ örgütünün ideolojisi doğrultusunda, örgüt liderinin öğretisini özümsemeye çalışan, çıkarımlarda bulunan, örgütün eylem yöntemlerinden propagandayı örgüt talimatları doğrultusunda gerçekleştiren, örgütün organik yapısı içerisinde kendisine yer veren ve bulan bir konumda bulunduğu”nu savundu.

EN SON EKLENENLER