Görmedikleri dergiden ‘Örgüt üyeliği’

Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde hükümlü olan 4 tutsak hakkında, kendilerine gönderilen ancak cezaevi idaresi tarafından el konulan dergi nedeniyle, ‘örgüt üyesi’ olmak suçundan dava açıldı

Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde müebbet hapis cezası alan Ekrem Muhammed Hennan Hamudi, Serhat Çetiner, Yücel Balyeci ve “örgüt üyeliği” suçlamasıyla ceza alan Zülfikar Budak hakkında kendilerine gönderilen Serxwebun dergisi nedeniyle yeniden “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla dava açıldı. Cezaevinin suç duyurusu ile başlayan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Almanya’dan gönderilen derginin 25. sayfasında yer alan “Zindanda iradenin zaferi faşizme karşı toplumsal direnişi de zafere taşıyacaktır” başlıklı yazı ile “Cezaevlerinde bulunan örgüt mensubu tutuklu ve hükümlülere örgüt talimatlarının iletildiğinin değerlendirildiği belirtildi” ifadelerine yer verildi.

‘Zaten üye olmaktan hükümlü’

Tutuklu Zülfikar Budak’ın avukatı Ali Bozan, müvekkili Zülfikar Budak’ın zaten “örgüt üyeliği” suçlamasıyla ceza aldığını hatırlatarak, “Kişi zaten ‘örgüt üyeliği’ suçundan hükümlüyken aynı anda yeniden ‘örgüt üyeliği’ suçunu işleyemez. Yeniden ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla hakkında dava açılamaz” diye belirtti.

Bu dergilerin cezaevine gönderilmesinden ne müvekkilinin ne de diğer tutukluların herhangi bir şekilde haberi olmadığını vurgulayan Bozan, şöyle devam etti: “Ne dosya içerisinde ne de cezaevinde yaptığı yazışmalar incelendiğinde müvekkilimin yurt dışından herhangi bir kurumdan veya kişiden dergi istediğine dair de elde edilen bir şey yok” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER