Barış Anneleri Ankara’da da Öcalan için açlık grevine başladı…

 Barış Annelerinin Öcalan için başlattıkları açlık grevlerine bugün Ankara’daki Barış Anneleri de katıldı. Anneler, PKK Lideri Öcalan üzerinde uygulanan tecride dikkat çekmek için 3 günlük açlık grevi eylemine başladı

Ankara Barış Anneleri, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecride dikkat çekmek amacıyla HDP Ankara İl binasında 3 günlük açlık grevi eylemi başlattı. Açlık grevinin yapıldığı salona “Tecrit kaybedecek, özgürlük kazanacak” yazılı pankartı ile PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın posterleri asıldı. Açlık grevine başlanmadan önce, Barış Anneleri adına Hanım Varlı ile Münibe Koç, açıklama yaptı.

Biz devlete, ‘elini vicdanına koy’ diyoruz

Tecridin bir an önce kaldırılmasını isteyen Barış Annesi Münibe Koç, konuşmasına “Önderliğimizin arkasındayız” sözleriyle başladı. Koç şöyle devam etti: “Önderlik üzerinde sürdürülen tecridi kınıyoruz. Biz devlete, elinizi vicdanınıza koyun böyle yapmayın diyoruz. Biz ne askerlerin ne de gerillaların ölmesini istemiyoruz.”

Herkesin yaşam hakkı vardır…

Bir diğer Barış Annesi Hanım Varlı ise “Allah’ın Anayasası Kur-an’dır. Eğer Allah’ın Anayasası’na inanıyorlarsa herkesin yaşam hakkı vardır. Tüm insanların, tüm canlıların yaşam hakkı vardır. Bugün tecride karşı açlık grevine başladık. Açlık grevine devam edeceğiz. Kimsenin ölmesini istemiyoruz. Onun için diyoruz ki devlet Barış Annelerine barış elini uzatsın.” dedi.

EN SON EKLENENLER