HDP’den medya patronlarına: Paradise Belgeleri de mi haber değil?

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Meclis’te gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Medya patronlarına ağır eleştirilerde bulunan Kerestecioğlu, “Binlerce madencinin yürümesi bu ülkede haber değeri taşımıyor mu?, Binali Yıldırım’ın oğullarının off-shore hesapları bu ülkede haber değeri taşımıyor mu?” diye sordu.

Filiz Kerestecioğlu’nun konuşmasının öne çıkan bölümü şöyle:

Geçenlerde yabancı iki gazeteci röportaj için geldiler. Genelde erken seçim ihtimaline ilişkin söyleşi yaptık. O gazeteci arkadaşlardan bir tanesi “Seçim olsa Selahattin Demirtaş nasıl konuşacak?” diye sordu. Ben de Selahattin Demirtaş konuşuyor, Selahattin Demirtaş, yazıyor, hatta tweet bile atıyor. Dün İstanbul Kitap Fuarında bir rekor kırıldı. 3 bin kişi Selahattin Demirtaş’ın Seher kitabını imzalattı. Bu da birilerine dert olsun.

“SOROS’A BİZİ DESTEKLEYİN DİYEN ERDOĞAN DEĞİL Mİ?”

Osman Kavala’yı Sorosçu olmakla suçladılar. 2003’te Davos’ta Soros’la buluşup bizi destekleyin diyen Erdoğan değil miydi?

Yerli otomobilin motor ve araç elektroniği gibi önemli parçalarını kim üretecek? AKP’nin cevap vermekten kaçındığı soru budur.Yerli otomobilin motor ve araç elektroniği gibi önemli parçalarını kim üretecek? AKP’nin cevap vermekten kaçındığı soru budur.

MEDYA PATRONLARINA AĞIR ELEŞTİRİ

Değerli basın mensupları yine arkadaşlarınız yargılanıyor.

10 Ekim katliamında emniyet güçlerinin ihmalleri olabilir diyen ve bunu haberleştiren arkadaşlarınız 3 yıla kadar hapib istemiyle yargılanıyorlar, Evrensel ve Cumhuriyet muhabirleri. Gerçekten bu ülkede en büyük iş hakikati ortaya çıkarmak, gerçekleri söylemek. Malesef bu nedenle yargılanıyorsunuz. Bir taraftan gerçekleri söyleyen gazeteciler yargılanırken, diğer taraftan da medya patronları gerçek haberlere sırtlarını dönüyorlar.

Ey medya patronları siz ömrü billah bu iktidar hep kalacak mı zannediyorsunuz?

Birazcık basın ahlakı… Madenciler… Zonguldak’ta binlerce madenciler yürüdü. Bu taşeron sisteminin kalkmasını istiyorlar. Bugün de yerin altına kendilerini kilitlediler ve oradan çıkmama kararı aldılar.

Binlerce madencinin yürümesi bu ülkede haber değeri taşımıyor mu?

Ey medya patronları, Paradise belgeleri de mi haber değil?

Mehmet Şimşek daha önce açıklama yapmıştı. ‘Vergi kaçırmak için vergi cennetlerine gidiyorlar, bunları engellemek istiyoruz’ diye. Binali Yıldırım’ın oğullarının off-shore hesapları ne olacak? Bu da mı haber değil?

Sülale boyu off-shore… Paradise Papers’tan Binali Yıldırım ve oğulları çıktı

Cennet Belgeleri Saray’a dayandı… Kraliçe’nin 10 milyon sterlini off-shore hesaplarında

Bir milli eğitim bakanının, okulları nitelikli ve niteliksiz diye ayırdığını ilk defa duydum. Utanç verici.

AKP yeni düzenlemelerle vergide adaletsizliği büyütüyor. Vergide adaleti sağlayacak şekilde, servet vergisi getirilmelidir.

EN SON EKLENENLER