‘Kadınları güçlü bir orduya dönüştürdü’

25 Kasım’ın startını veren Rojava Devrimi’nin öncüsü kadınlar, eylemlerini ‘Tecridi kırmak şiddeti kırmaktır’ sloganı ile düzenliyor. Kongreya Star sözcüsü Evin Siwed, ‘Öcalan’ın kadınları güçlü bir orduya dönüştürdüğünü’ vurgulayarak ‘minnettarız’ diyor

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü yaklaşırken, kadın örgütleri de bu yıl taleplerini haykırmak ve kadına yönelik şiddete ‘dur’ demek amacıyla alanlara çıkmaya hazırlanıyor. Türkiye kentleri ve dört parça Kürdistan’da alanlara çıkacak olan kadınların bu yıl öne çıkan gündemleri arasında PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecritle sürdürülen savaş ve hükümetin çıkardığı yasalar ile kazanılmış kadın haklarını gasp etme çabası var.

Tecridin şiddetin yıkılışıdır

Kadın Devrimi olarak adlandırılan Rojava Devrimi’nin öncüsü kadınlar startını verdikleri ve 25 Kasım’a kadar sürdürecekleri eylemlerini, bu yıl “İmralı sisteminin yıkılışı kadın üzerindeki şiddetin yıkılışıdır” sloganıyla gerçekleştiriyor. Kuzey Suriye kentlerinde çeşitli tarihlerde düzenlenecek olan eylemlerin öncülüğünü ise, kadınların çatı örgütü Kongreya Star yapacak.

3 bögede büyük yürüyüş

Kongreya Star sözcüsü Evin Siwed ANHA’ya verdiği röportajda, tüm kadın bileşenlerinin eylemlerine katılacağını ve programlarında semirlerin de olduğunu söyledi. 25 Kasım’da ise, Cizîr, Fırat ve Efrîn bölgelerinde büyük yürüyüşler planladıklarını söyleyen Evin Siwed, “Amacımız İmralı sistemini yıkarak Önderliğin özgürlüğünü gerçekleştirmektir” dedi.

Minnettarız

Öcalan’a uygulanan tecridin aynı zamanda kadına yönelik şiddettin artışı ile bağlantılı olduğunu söyleyen Evin, tecrit son bulana kadar mücadelelerinin süreceğini söyledi. Evin Siwed, “Kadın mücadelesini gerçekleştirdiği için Önder Apo’ya minnettarız. Güçlü bir orduya dönüştürdüğü kadınlar, bugün yaşamın tüm alanlarında” dedi.

QAMİŞLO

233

EN SON EKLENENLER