Konferans cinsel istismarı ortaya çıkardı

Diyarbakır’ın  Silvan ilçesinde 2012 ve 2014 yılları arasında M. adlı bir erkeğin sistematik cinsel istismarına maruz kalan çocuk, okulda verilen “cinsel istismar” konulu bir konferansın ardından, yaşadıklarını öğretmenine anlattı. İstimara uğrayan F.’nin anlatımları üzerine harekete geçen öğretmen, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Pedagog eşliğinde ifadesi alınan F., ifadesinde şu aktarımlarda bulundu: “M. kuzenimiz olur. Kız kardeşlerimi de istismar etmesinden korkuyorum. Bu yüzden şikâyetçi oluyorum.” İfadenin ardından M. Nisan ayında tutuklanarak cezaevine alındı.

Tepkilerden korktu

M.’nin tutuklanmasının ardından, ailesiyle birlikte savcılığa gelerek konuyla alakalı ifade vermek istediğini beyan eden F., sosyal inceleme uzmanı ile yaptığı görüşmenin ardından bundan vazgeçerken, M.’nin babası olan amcası ve köy halkının tepkilerinden korktuğu için ifadesini değiştirmek istediğini belirtti.

Dava ertelendi

Yapılan inceleme ve görüşmeler sonrası hazırlanan raporlar da, F.’nin ifadesini doğrular nitelikte çıktı. Savcılık iddianamede sanık hakkında, “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 16 yıl ceza istedi. Suçun çocuğa karşı cebir ve tehdit kullanarak, işlenmesi nedeniyle cezasının 8 yıl arttırılması ve “Hürriyetten yoksun bırakma” suçlamasıyla da 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Kabul edilen iddianame ile açılan davada, mahkeme F.,’nin psikolog ve bilirkişi eşliğinde yeniden ifadesinin alınmasına karar vererek, davayı ileri bir tarihe erteledi.

Safiye Alagaş/JINNEWS

EN SON EKLENENLER