Abdülkadir Selvi: ‘FETÖ yeni bir darbe yapamaz’ deniliyor ama kimse kendini kandırmasın

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, “FETÖ yeni bir darbe yapamaz deniliyor ama kimse kendini kandırmasın. Tespit edilemeyen unsurları ile bir suikast girişiminde bulunmayacağını kim garanti edebilir?” ifadelerini kullandı.

Selvi’nin yazısının ilgili bölümü şu şekilde: 

“15 Temmuz’dan sonra yapılan tutuklamalara ve devam eden ihraçlara rağmen FETÖ’nün, TSK’da henüz deşifre olmayan askerlerle irtibatını koparmadığı ortaya çıkıyor.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, FETÖ’nün asker imamlarının, ‘sabit hat’ üzerinden haberleştikleri tespit edilmişti. Daha önce ByLock, Eagle ve Kakao Talk kullanan FETÖ’cülerin, bunların deşifre olmaları üzerine ‘kontörlü telefonu’ kullandıkları ortaya çıkmıştı.

Benim anlattığım ise daha farklı. Telefonunda hiç bu programlar yüklenmemiş ve FETÖ’nün TSK içinde kullandığı yöntemlerden uzak tutulmuş bir tip yapılanmadan söz ediyorum. Zaten telefonlarında bu tür haberleşme programları çıkmadığı, 15 Temmuz’da Yurtta Sulh Konseyi’nin yayınladığı görevlendirmelerde isimleri yer almadığı için tespit edilemeyenlerden söz ediyorum. Kriptonun da kriptosu yani. FETÖ yeni bir darbe yapamaz deniliyor ama kimse kendini kandırmasın. Tespit edilemeyen unsurları ile bir suikast girişiminde bulunmayacağını kim garanti edebilir?”

Yazının tamamı için

 

EN SON EKLENENLER