Katalan Lider, AB’nin iki yüzlü politikalarına isyan etti: Bize önerdiğiniz Avrupa bu mu?

Hakkında tutuklama kararı çıkarılan ve Belçika’da bulunan Katalonya Başkanı Carles Puigdemont, İspanya devletinin Katalonya’nın bağımsızlık talepleri karşısındaki zalim tutumlarına destek çıkan Avrupa Birliği’ne seslenerek, ‘Bay Rajoy’un devlet darbesine yardıma devam edecek misiniz? Bize önermek istediğiniz Avrupa bu mu?’ diye sordu

Katalonya Başkanı Carles Puigdemont, Katalan belediye başkanlarıyla Brüksel’de bir araya geldi. Avrupa Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu başkanlarına seslenen Puigdemont, “Bay Rajoy’un bu devlet darbesine yardım etmeye devam edecek misiniz?” diye sordu. Madrid’in görevden aldığı Katalonya Başkanı’nı, “Katalanların kullandığı oyların sonuçlarını kabul edecek misiniz?” diye ekledi.

Başkan ve 4 Bakan Belçika’da

Puigdemont ve dört bakan danışmanı bir haftadır Belçika’da sürgünde bulunuyor. Haklarında Avrupa tutuklama kararı çıkarıldı. Katalan hükümetinin sekiz bakanı da İspanya yargısı tarafından tutuklandı.

200’e yakın belediye başkanından destek…

Katalan Başkanı’na 200’e yakın Katalan belediye başkanı destek verdi. Puigdemont ve belediye başkanları Avrupa Birliği kurumlarının yanında tepkilerini dile getirdi.

Bu mu Avrupa!

Katalan hükümeti ve parlamentosuna el konulduğunu hatırlatan Puigdemont, “Katalonya, Avrupa’da bu demokratik kusurun olduğu tek toprak parçası. Sayın Juncker ve Tajani, yöneticileri hapse atan bir ülke ile inşa etmek istediğiniz Avrupa bu mu? Bize önermek istediğiniz Avrupa bu mu?” diye sordu.

EN SON EKLENENLER