SKM ‘Kürdistan’da özgür yaşamak istiyoruz’ kampanyası başlattı

Kadına yönelik artan şiddete dikkat çekmek isteyen SKM’li kadınlar, “Kürdistan’da özgür yaşamak istiyoruz” sloganı ile bir kampanya başlattı.

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) tarafından her ayın 11’inde kadın katliamlarına karşı yapılan eylemlerin bir sonucu olarak doğan “Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi”nin kuruluşunu 7 Ekim’de bir deklarasyon ile ilan etmiş ve bir dizi kampanyanın startını vermişti. SKM, Kürdistan’da da, “Kürdistan’da Özgür Yaşamak İstiyoruz” şiarıyla bir kampanya başlattı. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla başlatılan kampanya ile ilgili konuşan Deniz Aktaş, kampanyanın 1-25 Kasım tarihleri arası sürdürüleceğini söyledi. Bir dizi eylem ve etkinlik düzenleyeceklerini ifade eden Aktaş, kampanya ile KHK’ler ile işsiz bırakılan kadınlar, kapatılan kadın kurumları ve kadına yönelik şiddete karşı izlenen cezasızlık politikası gibi birçok konuya dikkat çekeceklerini ifade etti. Tutuklanan kadın siyasetçileri de hatırlatan Aktaş, “Bunlar bizim açımızdan çok yakıcı sorunlardır. Kampanyamızda OHAL’in kaldırılmasını da talep ediyoruz” dedi.

Kadına yönelik şiddetin sadece erkeklerle sınırlı kalmadığını belirten Aktaş, devletin savaş politikaları ile de şiddeti beslediğinin altını çizerek, Kürdistan’da panzerlerle katledilen kadınları hatırlattı. Kadın katliamlarına karşı imza kampanyası başlattıklarını da sözlerine ekleyen Aktaş, toplanan imzaların ise, Meclis’e sunulacağını belirtti.

Şehriban Aslan/Jinnews

39

EN SON EKLENENLER