Rakka’da Konya’dan sonra, İBB aracı da bulundu; DAİŞ kardeş belediye mi?

AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi’nden sonra bu kez de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir araç Rakka’da bulundu. AKP-DAİŞ işbirliğinin ‘yerel’e kadar indiği ortaya çıkarken, araçların ‘kaçak’ mı ‘TIR’larla mı’ gönderildiği merak ediliyor!

AKP hükümetinin sivillerin kurtarılması için Rakka’da yapılan anlaşma üzerinden kopardığı gürültünün arkasında, DAİŞ ile ittifakını örtme ve yaşadığı sıkışmayı başka yöne kanalize etme çabası yatıyor. Demokratik Suriye Güçleri (QSD)’nin Rakka’da tarihe gömdüğü DAİŞ çetesinin sivilleri katletme tehdidi üzerine kentten çıkmasına izin verdiği birkaç yüz DAİŞ’li üzerinden başlayan AKP propagandası sürerken, Rakka’da başka “kirli sırlar” ifşa oluyor. Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir araçtan sonra bu kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir araç Rakka’da bulundu.

İBB logolu araçlar

ETHA’dan Rakel Asîman’ın haberine göre QSD tarafından özgürleştirilen Rakka’da mayın temizleme operasyonları sürürken, AKP-DAİŞ işbirliğinin yeni kanıtları ortaya çıktı. Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir aracın görüntülenmesinin ardından bu kez üzerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin logosu olan bir araç bulundu. Beyaz renkli araç, mayın temizleme operasyonları sırasında, Rakka surlarının yakınında savaşçılar tarafından bulundu. Aracın bulunduğu yerde savaşçıların ele geçirdiği çok sayıda patlayıcı yüklü araç ise imha edildi. ETHA’ya bilgi veren savaşçılar, üzerinde İBB logosu bulunan araç için, “Aracın etrafında bomba yüklü araçlar vardı. Bu nedenle aracın bombalı araç olarak kullanılmak üzere burada tutulması ihtimali var” dedi. Savaşçılar, aracı bulduktan sonra üzerine “Tabura Şehit Gabar” diye yazdı.

Araçlar nasıl gitti?

Rakka’da geçtiğimiz gün Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir araç bulunmuştu. Konunun sosyal medyada büyük tepki çekmesi üzerine Konya Büyükşehir Belediyesi “fotomontaj” ve “araç hurdalıkta satılmış olabilir, bu logo eski” iddiasında bulunmuştu. ETHA bu kez aracın Rakka’daki video görüntülerini yayınladı. Logonun ise eski değil Konya Büyükşehir Belediyesi’nin hali hazırda kullandığı logo olduğu ortaya çıkmıştı. Şimdi AKP hükümeti ile AKP’li İstanbul ve Konya büyükşehir belediyelerinin şu soruya yanıt vermesi gerekiyor: İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait resmi araçların DAİŞ çetesinin başkent ilan ettiği ve yakın zamanda QSD tarafından özgürleştirilen Rakka’da ne işi vardı? Bu araçları kim DAİŞ’e verdi? DAİŞ zamanında Rakka Belediyesi ile kardeş belediye anlaşması mı imzalandı? Bu araçlar “kaçak” yollarla mı yoksa “TIRlarla mı” Rakka’ya götürüldü?

BBC’nin ‘kirli’ haberi

BBC’nin QSD’nin kamuoyuna açıkladığı, kendisinin de ekim ayında haberleştirdiği DAİŞ’in rehin aldığı sivillerin kurtarılması karşılığında 200-300 DAİŞ çetecisinin Rakka’dan çıkarılmasına ilişkin haberi tepki çekti. Haberi yeniymiş gibi “Rakka’nın kirli sırları” diyerek servis eden BBC’nin haberi Ekim ayında yayınladığı ortaya çıktı. Anlaşma kamuoyuna açıklanmış, 14 Ekim’de, The Guardian ve The Telegraph habere yer vermişti. Haber, AKP ile İngiltere’nin Kürt düşmanı “kirli işbirliği”nin ürünü olarak yorumlanırken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BBC’nin kirli haberi üzerinden QSD’yi hedef aldı.

ETHA

EN SON EKLENENLER