‘DAİŞ çocukluğumu çaldı’

Rakka’nın YPJ ve QSD savaşçıları tarafından özgürleştirilmesi ile DAİŞ zulmünü yaşayan kadınlar da, yeni bir yaşama adım attı. Yeni yaşama adım atan kadınlardan biri de 18 yaşındaki Azerbaycanlı Dilber Memmedova…
Sivillerin muhafaza edildiği Ayn İsa kampında kalan Azerbaycan’lı Dilber Memmedova, “DAİŞ bizden her şeyimizi aldı” diyerek, babasının zoruyla Suriye’ye geldiklerini söyledi. Memmedova, Türkiye’nin DAİŞ ile yaptığı anlaşmayı anlatarak, “Türkiye’ye ait ambulansa binip Suriye’ye geçtik. Geçerken ne sınır ne asker gördük” dedi. Babasının DAİŞ üyesi olduğunu ve infaz ile öldürüldüğünü dile getiren Memmedova, DAİŞ’lilerin kendisini zorla evlendirdiğini ifade etti. Zorla evlendirildiği ilk eşi öldükten sonra başka bir DAİŞ üyesi ile evlendirilen Memmedova, şiddet gördüğü evden kaçma girişimlerinin de her seferinde başarısız olduğunu söyledi. Rakka’nın DAİŞ’ten temizlenmesi ile birlikte YPJ’li savaşçılarla karşılaşmasını ‘kendimi kanatlanmış gibi hissetim’ sözleri ile ifade eden Memedova, “DAİŞ benden huzurumu, sevincimi, çocukluğumu aldı” diye konuştu.

Rakka’dan kaçan DAİŞ, esir pazarını Türkiye’ye taşıdı

En büyük yenilgilerinden birini ‘hilafetin başkenti’ olarak ilan ettiği ve esir kadınları tuttuğu Rakka’da alan DAİŞ çetelerinin, yenilginin ardından esir aldığı Êzidî kadınları sattığı köle pazarını Türkiye’ye taşıdığı belirtildi. Sputnik’in Arapça servisinde yer alan habere göre; DAİŞ Dîlok (Antep), Riha (Urfa) ve Ankara’da Êzidî kadın ve çocukları ‘satıyor’. Haberde DAİŞ’in kadın ve çocuk esirleri Irak ve Suriye’den Türkiye’ye kaçan üyeleri arasına gizlediği ve Êzidî kadın ve çocuk esirlerin para istemek için ailelerini aradığı belirtildi.

EN SON EKLENENLER