Bugün de Mersin, Hatay ve Van’da 18 gözatlı

Günlerdir süren gözaltı ve tutuklama furyasına bugün yenileri eklendi. Mersin, Hatay ve Van’da yapılan operasyonlarda 18 kişi gözaltına alındı

Mersin’in Yenişehir ilçesine bağlı Afetevler Mahallesi’nde bu sabah yapılan ev baskınlarında Mahsum ve Yavuz Yılmaz isimli kardeşler gözaltına alındı. Gözaltına alınan Yılmaz kardeşlerin gözaltı gerekçeleri öğrenilemezken, İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğu öğrenildi.
Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Mustafa Kemal Mahallesi’nde ikamet eden İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticisi Mahmut Aydıncı gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Aydıncı’nın İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi.

Hatay’da 25 Kasım’da yapılan operasyonda “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla gözaltına alınan Şehmuz Taşan, Selahattin Efetürk, Ahmet Özgeyikçi, Mehmet Hantaş, Şiar Beştaş, Ömer Alataş ve ismi öğrenilemeyen bir kişinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Van’da da sabah saatlerinde özel hareket polisleri tarafından birçok adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi. İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi ve Edremit ilçesine bağlı Süphan Mahallesi’nde yapılan baskınlarda çoğunluğu çocuk 15 kişi gözaltına alındı.

Gözaltı gerekçesi bilinmeyen 15 kişi, İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gözaltına alınanlardan ismi öğrenilenler şunlar: Bahtya Kaya, Berdan Kaya, Reber Kutluk, Demhat Turgut, Baver Kutluk.

EN SON EKLENENLER