DSP’li eski vekil Saray: HDP kadının görünen yüzü oldu

Kadın Zirvesi’ne katılan DSP eski Milletvekili Gönül Saray, Meclis’te kadının görünürlüğünün HDP ile gerçekleştiğini vurgulayarak, ‘HDP bugün kadına verdiği destek ve mücadele gücüyle Meclis’te kadının görünen yüzü haline geldi’ dedi

İstanbul’da düzenlenen “Eşitlik, Adalet ve Kadın Zirvesi” ikinci oturumla devam etti. “Eşitlik ve adalet için kadın politikacılar” başlığının tartışıldığı oturumda, gazeteci Şirin Payzın moderatörlük yaparken, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, DSP Amasya eski Milletvekili Gönül Saray ve Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) Genel Başkanı Nuray Karaoğlu katıldı.

AKP’nin kadın karşıtı söylemi…

Türkiye’de kadınların kendini var etmek için büyük mücadele verdiğini belirten Candan Yüceer, “AKP iktidarı son 15 yıldır akıl sağlığını derinleştirdi. AKP, kadın karşıtı söylemlerin ötesine geçip politikleştirdi. Müftülere nikah meselesi bunun en net göstergesi. Biz buna dur demediğimiz zaman durum daha da vahim bir hal alabilir” dedi.
Toplumun her alanında kadına biçilmek istenen rollerin yansımasına tanıklık ettiklerini dile getiren KA.DER Genel Başkanı Nuray Karaoğlu ise, “Toplumsal cinsiyet rolleri üzerinde eşitlikçi düşünmek gerekiyor. Ev içi yüklenen misyonlarda bile kadına biçilen rollerin nasıl olması gerektiği öğretiliyor. Bugün ev içinde olan kadın yemek yapmak, çocuğa bakmakla yükümlüymüş gibi öğretiliyor ve kadının misyonu kırılmış oluyor” diye konuştu.

HDP ile kadın görünür oldu

DSP eski Milletvekili Gönül Saray konuşmasında; “Kadın milletvekilleri ve liderler ‘Gelebileceğim son nokta burası’ dediği zaman kadınların kazanma şansı yoktur” dedi. Konuşmasının devamında mecliste kadının görünürlüğünün HDP ile gerçekleştiğini vurgulayarak, “HDP, bugün koyduğu kota, kadına verdiği destek ve mücadele gücüyle Meclis’te kadının görünen yüzü haline geldi. Başta CHP olmak üzere bütün siyasi partilerin bu gerçekliği görmesi gerek” dedi.

Zirvede üçüncü oturumunda “Eşitlik ve adalet için eylem planı çalışma grupları” tartışılacak.

EN SON EKLENENLER