Suudi Arabistan’a ikinci füze

Yemen’den Suudi Arabistan topraklarına balistik bir füze daha atıldı. Bu, Suudi Arabistan’ın 1 ay içinde hedef seçildiği 2. füze saldırısı oldu.

Suudi Arabistan’ın Al Arabiya kanalında yer alan habere göre, Suudi Arabistan Hava Savunma Kuvvetleri, Husiler tarafından Yemen’den Hamis Muşit kentine fırlatılan bir balistik füzeyi imha etti. Haberde konuya dair başka bir bilgiye yer verilmedi. Husilerin kontrolündeki Al Masira kanalı ise, füzenin Suudi Arabistan’daki askeri bir hedefi vurduğunu aktardı.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ın kuzeydoğusunda, 4 Kasım’da da Yemen’den atılan balistik füzenin hava savunma sistemlerince etkisiz hale getirildiği iddia edilmişti. Bunun ardından Suudi Arabistan ve İran arasında yeni bir kriz başlamış, Suudiler, Yemen’le deniz ve hava geçişlerini kapatmıştı. Yoksul ve kolera pençesindeki milyonlarca insan çok zor durumda kalmıştı.

İHA cinayeti

Yemen’in Beyda kentinde, ABD’ye ait olduğu öne sürülen insansız hava araçları (İHA) ile gerçekleştirilen saldırılarda, 7 sivilin hayatını kaybettiği kaydedildi. Yerel kaynaklara göre, Beyda iline bağlı Vild Rabi bölgesinde 4 noktaya, ABD’ye ait olduğu iddia edilen İHA’lar ile hava saldırısı düzenlendi. Saldırıların 3’ünde sivillerin hedef alındığı öne sürülerek, 7 kişinin yaşamını yitirdiği aktarıldı. Saldırılardan birinde ise, DAİŞ’e ait bir aracın hedef alındığı, 4 kişinin öldürüldüğü ifade edildi.

EN SON EKLENENLER