Davutoğlu: 28 Şubat’ta konuştuğumuz üniversiteler, bize kapansın diye mücadele etmedik

Eski başbakan ve AKP Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, iki hafta önce Marmara Üniversitesi’nde vereceği konferansın iptal edilmesini üstü kapalı bir biçimde eleştirdi.

Pazar günü İzmir’de Konyalılar Federasyonu’nun etkinliğine katılan Davutoğlu, “Biz tüm mücadeleyi 28 Şubat’ta konuştuğum üniversite kürsülerinin kendi iktidarımızda bize kapanması için yapmadık. Bütün bu yaşadığımız her şey bize yeni sınamalarla karşı karşıya kalacağımızın işaretidir. Bu sınamalarda hepimize düşen görev bu sınavların neresinde olursak olalım hep beraber omuz omuza olmaktır” dedi.

Marmara Üniversitesi’ndeki konferansı iptal edilen Ahmet Davutoğlu’ndan ilk açıklama Marmara Üniversitesi’nden Davutoğlu açıklaması Marmara Üniversitesi, Ahmet Davutoğlu’nun konferansını iptal etti Ahmet Davutoğlu: Gençlerle arama kimse giremez

28 Şubat’ta öğretim üyesi olarak görev yapmıştı

Marmara Üniversitesi Sosyal Araştırmalar Öğrenci Topluluğu, Davutoğlu’nun ‘Duruş’ adlı yeni kitabıyla ilgili olarak 27 Kasım 2017’de bir konferans düzenleyeceğini duyurmuştu. Konferanstan dört gün önce Marmara Üniversitesi yönetimi konferansı iptal etmişti.

Ahmet Davutoğlu, 28 Şubat sürecinde Marmara Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapmıştı.

EN SON EKLENENLER