Hrant göz göre göre katledilmiş!

Trabzon Jandarma İstihbarat görevlisi Yılmaz, ‘Yasin Hayal’in İstanbul’da Ermeni bir gazeteciyi öldürmek için plan yaptığına dair duyum alındığını bu konuyla ilgili bana emir verileceğini söylediler’ dedi

Aralarında dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul Emniyet İstihbarat Şubesi Müdürü Ahmet İlhan Güler, Emniyet İstihbarat Şube Müdürleri Ramazan Akyürek ve Sabri Uzun, Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz’ün de bulunduğu 83 sanıklı Hrant Dink davasının 62’nci duruşmasına İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Koruyor ama tanımıyor!

MA’nın geçtiği haberde duruşmada ilk olarak dönemin Trabzon Jandarma görevlilerinden Ahmet Faruk Aydoğdu savunmasını yaptı. Savunmasında “Ogün Samast, cinayetten önce Kasım ayında bir kavgaya karışmış. Komutanım Cevat Eser, bana bir kavgadan sonra tanıdığını, tarafların şikayetlerinden vazgeçmesi üzerine savcının talimatıyla Samast’ı babasına teslim ettim. Yaşı küçüktü. O nedenle babasını aradım” dedi. Analtımına rağmen Aydoğdu, Samast’la irtibatı olduğunu reddetti.

Bilgiye rağmen konu kapatılmış!

Trabzon Jandarma İstihbarat görevlisi Aşırı Sağ Faaliyetler masa amiri Hüseyin Yılmaz ise savunmasında “Mc Donalds bombacısı Yasin Hayal’in İstanbul’da Ermeni bir gazeteciyi öldürmek için plan yaptığına daire duyum aldığını ve bu konuyla ilgili bana emir verileceğini söylediler. Sonra ben gerçekten böyle bir gazeteci var mı diye sordum ve toplantı öncesinde internetten baktık. Agos diye bir gazete olduğunu gördük. Sonra ben Okan Şimşek’e toplantıda konuyu konuşalım mı dedim. ‘Gündeme gelmezse konuşuruz’ dedi. Ali Öz’ün de olduğu toplantıda Metin Yıldız konuyu gündeme getirdi. Ali Öz, ‘konuyu kapat sonra konuşalım’ dedi. Konu bir daha gündeme gelmedi” dedi.

Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda tutuklu sanıklar tahliye talep etti. İstanbul Jandarma İstihbarat görevlilerinden Emre Cingöz, cinayet günü Agos gazetesi çevresinde olduğuna dair iddiayı reddetti. Mahkeme heyeti cinayet günü, jandarma görevlilerinin olay yerinde olduğunun iddia edildiği görüntüleri duruşma salonunda izletti. Duruşmaya yarın devam edilecek.

EN SON EKLENENLER