Hastanede GBT sorgusu!

Colemêrg’de (Hakkari) hastaneye gidenlerin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusuna tutuldukları ortaya çıktı. Hakkari Devlet Hastanesi’nin Kalp ve Damar Cerrahi, Ortopedi, Acil Servisi ve ameliyathane ünitelerinde son dönemde iyice artan sorunlar ve karşılaşılan ihmaller nedeniyle hastalar ve hasta yakınları, oldukça dertli. Tedavi noktasında karşılaştıkları sorunları çözüme kavuşturulmaları için hastane idaresine bildirmek isteyen hastalar ve hasta yakınları, görüşme taleplerinin kabul edilmediği gibi, hastanede görevli polis ve özel güvenlik personellerinin engeliyle karşılaştıklarını ve GBT sorgusuna dahi tabi tutulabildiklerini belirti.

Uygulamaya karşı çıkana şiddet

Bunlardan biri olan A. Haluk Ağacanoğlu adlı yurttaşa, muayene olduğu Kalp ve Damar Cerrahi Servisi’nde çekilen ultrason sonucunda, her iki bacağında varis olduğu teşhisi konuldu. Normal şartlarda lazer tedavisi uygulanabilinecek bir hastalığa yakalanmış olmasına rağmen, hastanede lazer tedavisi yapılamadığı için Ağacanoğlu’na ameliyat olması gerektiği söylendi. Ancak geçireceği ameliyat sonucunda yaşamını yitirme veya felç kalma riski olduğu için lazer cihazı alınması için hastane yönetimiyle görüşmek isteyen Ağacanoğlu’nun bu talebi kabul edilmedi. Görüşme isteği kabul edilmediği gibi güvenlik personeli tarafından yaka paça dışarı atıldığını iddia eden Ağacanoğlu, karşılaştığı muameleyi kınadı.

Hasta ve hasta yakınlarının bu şikâyetleri doğrultusunda telefonla ulaşılan Hakkari İl Sağlık Müdürü Hamdullah Kara, konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

MA

EN SON EKLENENLER