Gazeteci Buket Aşçı’ya veda

Kanser tedavisi gören ve böbrek nakli yapılan Gürel, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Ekim 2016’da kanser teşhisi konulan Gürel, 19 Aralık’ta yoğun bakıma alınmıştı. Gürel için Levent’teki Afet Yolal Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törenin ardından Buket Aşçı Gürel’in cenazesi, Sarıyer’deki Kilyos Mezarlığı’na defnedildi. Gürel’in ardından sanat ve basın dünyasından birçok isim mesaj yayımlayarak üzüntülerini ifade etti. O mesajlar şöyle:

 ‘O bir Mortissa’ydı’

Ahmet Ümit: Sevgili Arkadaşım, can dostum, edebiyatımızın yorulmak bilmez emekçisi Buket Aşçı sonsuzluğa yürüdü, anısı ve gülümseyişi hiç solmayacak yüreğimizde.

Sunay Akın: Dünyalar güzeli, canım arkadaşım Buket Aşçı… Yanına gelene kadar çıkan kitapların, hafızama kaydedebildiğim kadarını sana anlatacağım, söz… Ruhun şad olsun…

Zeynep Altıok Akatlı: Buket Aşçı bir Mortissa’ydı. Yeri dolmayacak arkadaşım çıplak ayak belki de dansederek “gökyüzü bahçesi”ne yürüdü, huzura! Buket’in bıraktığı yerden mücadeleye devam.

Barış Yarkadaş: Meslektaşımız Buket Aşçı’yı kaybettik. Aşçı’ya Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Haydar Ergülen: Sevgili Buket Aşçı’ya Tanrı’dan rahmet dilerim, mekanı cennet olsun.

Mario Levi: Hayatı süresince hep kitapların daha çok sevilmesi ve birilerine ulaşması için mücadele etti. Sıcakkanlıydı, güler yüzlüydü, iyiydi. Buket Aşçı’yı sadece anılarımızda yaşatabileceğiz artık. Çok üzgünüm.

Seray Şahiner: Gazeteci, yazar; kitaba, yazarına da okuruna da büyük emeği geçen, ama her şeyden önce arkadaşımız, Buket Aşçı’yı kaybettik. Onu o güzel gülüşü ve etrafına yaydığı neşeyle hatırlayacağız.

EN SON EKLENENLER